Cultuur & HIstorie in Arnhem

Cultuur & Historie in Arnhem

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis. Ondanks het oorlogsgeweld in de jaren 1944- 1945, tijdens de Slag om Arnhem, heeft Arnhem diverse fraaie middeleeuwse en renaissance monumenten kunnen behouden. Deze historie is voor een deel terug te vinden in een aantal monumentale gebouwen in de stad. Tijdens een historische stadswandeling kom je langs een aantal van de indrukwekkende historische gebouwen en plaatsen die Arnhem rijk is, waardoor je ongetwijfeld nieuwe indrukken opdoet en Arnhem beter leert kennen. Zo ga je naar het Maarten van Rossumhuis (ook wel het Duivelshuis genoemd), de  Sabelpoort en het Presickhaeffs Huys. Je kunt ook een kijkje nemen in Historische Kelders van Arnhem die onder de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd en met elkaar verbonden. Ga je liever de hoogte in? Dan kun je met een unieke glazen lift naar 73 meter hoogte stijgen in de Grote- of Eusebiuskerk.

Spannende Geschiedenis en Liberation Route
Arnhem heeft een rijke geschiedenis. Een historie die ver terug gaat in de tijd en haar sporen heeft achtergelaten. Van belangrijke plekken uit de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog zijn audio- en videoverhalen gemaakt. Die spannende verhalen kun je met je mobiel gratis downloaden op spgs.nl of op liberationroute.nl.

Arnhem Evenementenstad
De stad heeft vele spraakmakende evenementen als Fashion Festival Arnhem, het Sprookjesfestival en World Statues. Je kunt ook genieten van Het Gelders Orkest, Introdans en Toneelgroep Oostpool, die nationaal maar ook internationaal hun kunsten laten zien. Er zijn ook jaarlijkse evenementen zoals Koningsdag en de Arnhem UITboulevard. Een actueel overzicht is te vinden op uitinarnhem.nl.