Groen in Arnhem

Groen in Arnhem

Arnhem ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied.

Ook kent Arnhem een breed scala aan stadsparken; Park Sonsbeek, Park Zijpendaal en Gulden Bodem zijn de meest bekende parken. De parken delen het kabbelende water van de St. Jansbeek en hebben de status van Rijksmonument. Je kunt er sporten, luieren, picknicken, elkaar ontmoeten en heerlijk slenteren. Je kunt er zelfs je werk doen, want in Park Sonsbeek is er gratis WIFI. Stop ook eens bij een van de vele stadstuinen zoals de Spijkertuinen. Kom kijken bij de Watertuin vol lelies en kikkers of bekijk de ‘Achtertuin’ met uitzicht op prachtige negentiende-eeuwse geveltjes. Ook uniek, en vlakbij, is de verticale tuin in de Bloemstraat. Of dwaal een dagje door de uitgestrekte uiterwaarden en moerassen met rondzwervende kudden paarden en runderen in Uiterwaardpark Meinerswijk. Arnhem en haar directe omgeving is een zeer populair wandelen fietsgebied. Veel fiets- en wandelroutes voeren je door een gevarieerd landschap van bossen, heide, rivieren, dijken, boomgaarden en zandverstuivingen. Arnhem heeft zoveel parken, groene gebieden en verrassende groene plekken dat je tijd te kort komt om ze allemaal te zien!

TIP: Ontdek het groene Arnhem met een wandeling. Bekijk hier de Verborgen Stadwandeling en Parkenwandeling. Ben je een liefhebber van fietsen? Creëer dan je eigen fietsroute op lekkerfietsen.nl.