Herfstvakantie in Arnhem!

10 Tips voor een leuke herfstvakantie in Arnhem!

Ga er in de herfstvakantie op uit en ontdek hoe leuk Arnhem is! En aangezien het in de herfst niet áltijd lekker weer is, hebben wij leuke activiteiten voor buiten én binnen voor je op een rijtje gezet.

1. Burgers' Zoo

Burgers Zoo

Kom het Mexicaanse feest Día de los Muertos vieren in de overdekte rotswoestijn van Burgers' Zoo! Anders dan de naam misschien doet vermoeden, is dit festival niet bedoeld om te griezelen. Dit kleurrijke Mexicaanse feest wordt namelijk ook wel ‘het feest van het lachende skelet’ genoemd. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon alle dieren komen bekijken. Kom bijvoorbeeld de 2 maanden oude neushoorn Wiesje bezoeken nu ze nog ‘klein’ is! 

Meer informatie over Burgers' Zoo

2. Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

Maak in de herfstvakantie je eigen appelmoes. In de keuken van het Kindererf ruikt het heerlijk naar warme appel en kruidige specerijen, maak hier zelf appelmoes hoe jij hem het allerlekkerst vind! Tijdens een rondleiding tussen de fruitbomen leer je alles over de appelbomen en appels waarmee jij je appelmoes hebt gemaakt. Breng ook een bezoek aan de Canon van Nederland en ga op reis door de geschiedenis van ons land. 

Meer informatie over het Nederlands Openluchtmuseum

3. Sprookjesfestival

Sprookjesfestival

Deze vakantie wordt Arnhem omgetoverd tot de grootste sprookjesstad van Nederland. 9 dagen lang wordt het Sprookjesfestival gehouden, dit jaar met het thema feest! Overal kom je sprookjesfiguren tegen en er zijn ruim 100 activiteiten op meer dan 40 locaties. Doe bijvoorbeeld mee ‘Arnhems next top Prins of Prinses’ en geniet van de speciale sprookjesmenu’s in diverse cafés en restaurants! 

Meer informatie over het sprookjesfestival

4. Nederlands Watermuseum

Nederlands Watermuseum

Laat in de herfstvakantie de rozijnen dansen, maak je eigen frisdrank en laat een ballon op zonder te blazen! Dit leuke doe-museum ligt verborgen in én onder Park Sonsbeek en leert je alles over water. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel liter water je op een dag verbruikt? Kom alles te weten over water in het waterlab en wordt een echte Waterprofessor!  

Meer informatie over het Nederlands Watermuseum

5. Historische Kelders Arnhem

Historische Kelders

Onder de winkelstraten van Arnhem bevinden zich ongeveer 36 oude kelders. De kelders zijn in 2001 gerestaureerd en aan de hand van bodemvondsten, informatieborden en verassingen ontdek je de geschiedenis. Ga eens mee met een verassende ondergrondse stadswandeling en leer de stad op een andere manier kennen! 

Meer informatie over de Historische Kelders in Arnhem

Overnachten

Meerdere activiteiten bezoeken? Combineer ze met een overnachting!

Kun je niet kiezen tussen al deze leuke activiteiten? Dat snappen wij best! Boek dan een verblijf in één van deze fijne hotels en ga er even lekker tussenuit! 

6. Filmhuis Zevenaar

Filmhuis Zevenaar

Waan jezelf in de wereld van avonturen en sprookjes! Bekijk een van de films of bezoek de poppentheatervoorstelling Jan Klaassen en Katrijn in het Sprookjesbos. Heb je nou zelf een spannend verhaal of een sprookje te vertellen? Neem je verhaal dan op papier mee naar het filmhuis en wie weet mag je jouw verhaaltje voor komen lezen! 

Meer informatie over Filmhuis Zevenaar

7. De Spelerij - Uitvinderij

De Spelerij – De Uitvinderij

Gebruik je verbeelding en kom erachter hoe creatief je bent! In de werkplaats van de Uitvinderij kun je van alles maken, maak met een zaag je eigen bootje van piepschuim of maak een verfspetterschilderij. Werk in de speeltuin van de Spelerij samen om de toestellen in beweging te krijgen en bak hier je eigen broodjes! In de herfstvakantie kun je ook komen kijken naar de theatervoorstelling ‘Circus in het ziekenhuis’, dat belooft wat ... 

Meer informatie over De Spelerij Uitvinderij

8. Week van het Landschap

Week van het Landschap

Kom natuur en cultuur beleven in kasteel Doorwerth, Huis Zypendaal of kasteel Rosendael! Ieder kasteel heeft deze week een eigen dag, boordevol activiteiten voor jong en oud. Ga mee op de appeltjesspeurtocht, een verhalenrondleiding of bezoek de streekmarkt. Ook tijdens het sprookjesfestival is er van alles te beleven in de kastelen! 

Meer informatie over De week van het Landschap

9. Eusebiuskerk

Eusebiuskerk

Hou jij wel van een beetje avontuur? Doe dan mee met de speurtocht en ga op ontdekkingsreis in de toren van de Eusebius! Ook kun je lekker komen knutselen aan de herfst knutseltafel. Ga ook mee met een ritje met de glazen lift, dwars door de kerktoren, en bekijk Arnhem van bovenaf! De echte durfals kunnen via een wenteltrap nog hoger de toren in klimmen! 

Meer informatie over de Eusebiuskerk

10. Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark

Heb jij als eens echte reuzenpanda’s gezien? Ontdek de mystieke wereld van Pandasia en ontmoet de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya. In de familievoorstelling van Bamboo Bill ga je terug in de tijd en ontdek je het verhaal achter Pandasia! Even uitgekeken? Hang dan zelf de beest uit in RavotAapia, de grootste overdekte speeljungle van Europa. Er valt genoeg te beleven in Ouwehands Dierenpark!

Meer informatie over de Ouwehands Dierenpark