Celebrate Creativity

Fashion + Design Festival Arnhem

Van 1 juni tot en met 2 juli is Arnhem het zomerse paradijs van mode, kunst en design tijdens de vierde editie van het Fashion + Design Festival Arnhem. De vierde editie van het Fashion + Design Festival Arnhem komt met nog completer programma voor iedereen. Hét zomerse stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten.

Deze editie presenteert het FDFA als noviteit vijf verschillende thema’s gedurende vijf weken voor een nog gemêleerder, breder publiek. Als tweede noviteit wordt er dit jaar een avondprogramma voor de performing arts georganiseerd: FDFA PLAY.

Fashion + Design Festival Arnhem
Het FDFA biedt een platform aan de nieuwe talenten van morgen, legendarische inlandse designers, internationale exposities en aan vernieuwende creatieve initiatieven. Arnhem heeft een rijke bestaansgeschiedenis als haard van creativiteit, zo begonnen Iris van Herpen, Lidewij Edelkoort, Maison the Faux, Marcel Wanders, Spijkers en Spijkers en Viktor en Rolf allemaal in deze stad. Voortbordurend op deze rijke heritage presenteert het FDFA vijf verschillende thema’s: Avant-Garde Design, Creative Arnhem, BOLD Design, Design Shopping en New Talent.

Meer informatie over Fashion + Design Festival Arnhem

Het programma
De kick-off week zal volledig in het teken staan van Avant Garde Design, vooruitstrevend modedesign met een blik op de toekomst. De week van de Avant Garde Design bestaat uit onder andere de befaamde ArtEZ Graduation show in de gloednieuwe concertzaal MUSIS. Daarnaast opent RAVAGE, de nieuwe mode expositie in museum Arnhem over de mode schilderijen van Clemens Rameckers en Arnold van Geuns.

Tijdens de tweede week, met als thema Creative Arnhem openen de ateliers, modemakers en designers hun deuren voor bezoekers tijdens de Nacht van de Mode en de Open Atelier Route. De Creative Arnhem week steunt lokale initiatieven en integreert alle facetten van de beeldende kunsten.

De derde week BOLD design is de week van het grafisch design, product design en de architectuur. BOLD design is een interactieve week waarin de bezoekers worden uitgedaagd om mee te doen. Er worden evenementen georganiseerd met een speciale focus op de man.

Design shopping, de vierde week, is gericht op de unieke stores, pop-up concepten en horeca die Arnhem te bieden heeft en deze lokale initiatieven te highlighten. Tijdens deze week verkopen Arnhemse ontwerpers hun oude collecties tijdens de Arnhemse Stockdagen.

De vijfde week opent de deuren naar New Talent. De Rijn IJssel studenten tonen hun examen collecties en de Artez studenten presenteren hun final collections aan het grote publiek. In de New Talent week staan creatieve groei en synergie van jonge kunstenaars voorop.

Play
Het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) krijgt steeds meer inhoud vanuit verschillende culturele hoeken. Al vanaf de eerste editie zijn er in de maand juni feesten en optredens aangesloten op het programma van FDFA. De komende editie wordt ‘FDFA PLAY’ geïntroduceerd; een programma vol films, podiumkunsten en feesten.

FDFA PLAY onderdelen sluiten aan bij één van de volgende categorieën: MUSIC, PERFORMANCE, MOVIE, PARTY. Zo presenteert Cirque de la Liberté de nieuwe voorstelling HOOP! en danst de balletgroep Introdans hun nieuwe stuk End Of Season.

Nieuw is het eindfeest welke vanuit FDFA wordt geïnitieerd met alle culturele instelling. Ter afsluiting van het culturele seizoen, sluit FDFA dit jaar af met een groot feest. Op zaterdag 1 juli zal Let’s PLAY plaatsvinden. Een groot feest van de culturele instelling samenwerking en de creativiteit van Arnhem wordt laten zien.