• Nazomeren in Museum Arnhem

    Nazomeren in Museum Arnhem
Tentoonstellingen

Nazomeren in Museum Arnhem

Voor in- én uitzicht kom je deze nazomer naar Museum Arnhem. Met nieuwe tentoonstellingen, ‘Arnhem Remembers’ – Bridge to Liberation- en tal van activiteiten in- en om het museum is er een brede programmering voor jong en oud(er). Bezoek ook eens ons museumcafé voor een heerlijke lunch of drankje op het terras. Dus, kom de bult op en geniet deze nazomer van één van de mooiste plekken in Arnhem.

Tentoonstelling Dick Ket
17 september 2016 – 4 december 2016
Vanaf 17 september toont Museum Arnhem de unieke tekenkunst van één van Nederlands bekendste neorealisten met de tentoonsteling: Dick Ket. Magisch tekenaar. Met ruim 400 werken heeft Museum Arnhem de grootste collectie van Dick Ket in Nederland. Te zien zijn voorstudies, tekeningen en brieven van de jong gestorven kunstenaar uit de eigen collectie, aangevuld met belangrijke bruiklenen uit het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, Gemeentemuseum Den Haag, Centraal Museum, De Fundatie en Museum More

Tentoonstelling Millennials
te zien vanaf 8 oktober
De internationale groepstentoonstelling Millennials is te zien vanaf 8 oktober. De titel verwijst naar de populaire benaming voor een jonge generatie twintigers en dertigers. De tentoonstelling biedt een podium aan een groep veelbelovende, jonge kunstenaars en geeft een overzicht waarin verschillende levensfasen en generaties een rol spelen. Wat houdt ‘de millennial’ bezig? Hoe verhouden hun idealen zich ten opzichte van hun ouders? Te zien zijn videowerken, ruimtelijke installaties en performances van zowel nationale als internationale kunstenaars.

Biënnale Gelderland 2016
14 oktober t/m 20 november
Biënnale Gelderland wordt afwisselend georganiseerd door Museum Het Valkhof Nijmegen en Museum Arnhem. Biënnale Gelderland 2016 vindt plaats in de binnenstad van Arnhem van 14 oktober tot en met 20 november. Museum Arnhem heeft voor deze editie als curator Hanne Hagenaars uitgenodigd. Voor meer informatie: www.museumarnhem.nl of www.biennalegelderland.nl.

Media

Activiteiten

Media

Diverse activiteiten bij Museum Arnhem

Sprookjesfestival
22 oktober t/m 26 oktober
Tijdens de herfstvakantie, vanaf 22 oktober t/m 26 oktober, is er een nieuwe editie van het Sprookjesfestival. Het thema is Dromen en Draken. Dit jaar vindt de opening plaats in de tuin van Museum Arnhem. De hele week is er een uitgebreide programmering met talloze kinderactiviteiten. Kijk voor meer informatie op www.sprookjesfestival.nl en www.museumarnhem.nl

Museum

Museum Arnhem

Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland. Dat kan in Museum Arnhem. Het museum ligt op de hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn. Museum Arnhem heeft een van de grootste verzamelingen moderne en hedendaagse beeldende kunst van Nederland. Met als rode draad: het realisme. Daarnaast bezit Museum Arnhem een uitgebreide collectie toegepaste kunst waaronder een bijzondere verzameling sieraden. Of je nou een kind bent of professionele senior, of je nu alleen komt, met z’n tweeën, met familie of met een groep, er valt van alles te beleven in Museum Arnhem.

Meer informatie over Museum Arnhem

Media