Avondje uit bij Musis
Avondje UIT in Arnhem

Proefdraaien nieuwe zaal Musis in mei/juni 2017!

Kom ook! Het is nog pionieren, de bouwers lopen nog rond maar we kunnen alvast proefdraaien. Vanaf 6 mei wordt in de nieuwe Parkzaal van Musis twee maanden proefgedraaid met ‘Sneak Preview Musis’. Het Gelders Orkest, het thuisorkest van Musis, zorgt voor de eerste noten in deze unieke en multifunctionele nieuwe concertzaal. Het thuisorkest brengt ‘The Planets’ van Gustav Holst onder leiding van de Russische dirigent Thomas Sanderling.

Na het eerste concert van Het Gelders Orkest op 6 mei, gaat Musis 7 mei  verder met een feestelijke Nederlandstalige middag: ‘Musis op z’n Hollands’.  In de weken erna zijn er in de Parkzaal o.a. concerten van Het Nederlands Blazersensemble, Frank Boeijen, Maarten Engeltjes, Asko|Schönberg en Radu Lupu. Op 17 juni sluit Het Gelders Orkest het muzikale seizoen af met een concert o.l.v. Eric Corton.

Programma seizoen 17|18
Vanaf 21 april staat het programma van seizoen 2017|2018 online met het uitgebreide muziekaanbod van Musis: van klassiek tot jazz en van popmuziek tot hiphop. Samen met het programma van het Arnhemse Stadstheater garant voor een rijk aanbod aan cultuur in de stad. Op maandag 8 mei om 12.00 uur start de kaartverkoop van de concerten, muziekseries en theatervoorstellingen. Liefhebbers kunnen hun kaarten online, live bij het bespreekbureau in het Stadstheater én telefonisch via 026 – 443 73 43 boeken.

De Parkzaal
De Parkzaal dankt zijn naam aan de ligging in het Lauwersgrachtpark. De achterwand van het podium bestaat uit een glazen pui die geheel open geschoven kan worden, waardoor er vanuit de zaal zicht is op het lommerrijke park. Deze uitvoering opent het gebouw naar de stad en haar bewoners. De letterlijke verbinding met buiten maakt dat concerten ook met het zicht op het park gespeeld kunnen worden. Uniek in Nederland. Een nieuw icoon van Arnhem.

Meer informatie over Musis
Avondje uit bij Musis

Bekijk het concertprogramma van de nieuwe Parkzaal in Musis voor de maanden mei en juni:

• Za | 6 mei 20.15 u | Het Gelders Orkest – The Planets van Gustav Holst
  • Zo | 7 mei 13.00 - 18.00 u | Musis op z’n Hollands - Nederlandstalig muziekprogrammamet o.a:Jannes, Django Wagner, John de Bever & Feestbeesten met:  DJ Galaxy, Joey Hartkamp, William Bonne, Lytse Hille en presentator Emile Hartkamp
  • Ma | 8 mei 12.00 -18.00 u |Start Kaartverkoop 17/18!
  • Di | 9 mei 20.15 u | Nederlands Blazers Ensemble - Wonderlijke Verhalen
  • Do | 11 mei 20.15 u | Frank Boeijen – Theatertournee 2017
  • Vr | 12 mei 20.15 u| Maarten Engeltjes & Ensemble PRJCT Amsterdam - Virtuoze Vivaldi
  • Za | 13 mei 201.15 u | Micheline Van Hautem & Muziekvereniging Eendracht Schaarsbergen - Brel & Brass