RAVAGE in Museum Arnhem
Voorjaar in Museum Arnhem

Voor in- én uitzicht kom je dit voorjaar naar Museum Arnhem. Met nieuwe tentoonstellingen, Pierre Janssen | In de greep van de kunst en RAVAGE. Spelenderwijs | mode, kunst, design... en tal van activiteiten in- en om het museum is er een brede programmering voor jong en oud(er). Bezoek ook eens het museumcafé voor een heerlijke lunch of drankje op het terras. Dus, kom de bult op en geniet dit voorjaar van één van de mooiste plekken in Arnhem.

Tentoonstelling: Pierre Janssen l In de greep van de kunst
Half Nederland zit voor de buis als Pierre Janssen in de jaren zestig, zeventig op televisie over kunst vertelt. Hij praat in gewone mensentaal en is benieuwd wat kijkers vinden. Dat maakt hem uniek. In die tijd leggen kunsthistorici uit ‘hoe het zit’, vaak met moeilijke woorden.

Naast tv-presentator was Pierre Janssen ook van 1969-1982 directeur van Museum Arnhem. De tentoonstelling laat zien wie Janssen was, wat hij deed, welk werk hij aankocht en wat hem tot pionier maakte.

Te bezichtigen t/m 15 oktober 2017
Foto: Jan Bijvank

Tentoonstelling RAVAGE

RAVAGE Spelenderwijs | mode, kunst, design

RAVAGE is naast Viktor & Rolf, Studio Job en Lidewij Edelkoort gezichtsbepalend geweest op het gebied van mode en design. Na een eigenzinnige en succesvolle internationale carrière krijgt makersduo RAVAGE nu een grote overzichtstentoonstelling in Museum Arnhem.

De presentatie is onderdeel van een reeks tentoonstellingen – zoals die over Piet Paris, Spijkers en Spijkers en ‘Alles behalve kleren’ over Nederlandse Modetijdschriften en Modefotografie - die Museum Arnhem maakt in samenwerking met Stichting Modekern. RAVAGE. Spelenderwijs | mode, kunst, design is zodoende niet alleen een multidisciplinair overzicht van veertig jaar ongebreideld levenswerk, maar benadrukt ook het belang van dit Nederlands mode-erfgoed.

Acht zalen geven inzicht in hun werkwijze, waarin de multidisciplinaire aanpak zichtbaar en hun oneindige ‘zin’ om te maken voelbaar wordt. Bezoekers kunnen zich onder laten dompelen in de wereld van design, kunst en mode met tafels, keramiek, behang, shawls, stripverhalen, hotels, tekeningen tot schilderijen.

Te bezichtigen van 27 mei t/m 15 oktober 2017
Foto: Erwin Olaf

Museum Arnhem

Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland. Dat kan in Museum Arnhem. Het museum ligt op de hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn. Museum Arnhem heeft een van de grootste verzamelingen moderne en hedendaagse beeldende kunst van Nederland. Met als rode draad: het realisme. Daarnaast bezit Museum Arnhem een uitgebreide collectie toegepaste kunst waaronder een bijzondere verzameling sieraden. Of je nou een kind bent of professionele senior, of je nu alleen komt, met z’n tweeën, met familie of met een groep, er valt van alles te beleven in Museum Arnhem.

Meer informatie over Museum Arnhem