Wandelen in Arnhem en omgeving

Wandelen in Arnhem en omgeving

Arnhem en omgeving is groen. In de stad zelf vind je overal imposante bomen en parkjes. Maar ook bijzondere tuinen, munumentale bomen en de mooie groene Singels rond het centrum van de stad ontbreken niet. 

Park Sonsbeek, Park Zjpendaal en Gulden Bodem zijn de meest bekende parken. Je kunt er sporten, luieren, picknicken ontmoeten en heerlijk slenteren...of zelfs je werk doen, want in Park Sonsbeek is WIFI. Voor informatie over alle groene oases van Arnhem ga je Bezoekerscentrum Sonsbeek.

Op de Veluwezoom en in de Liemers kun je ook heerlijk genieten van de stevige wandeling. Volg het Schrijverspad Veluwezoom en loop door een afwisselend landschap van landgoederen, beeklopen en vergezichten over Rijn en IJssel. Tussen Duiven en Westervoort ligt het groengebied Horsterpark. je vindt er een prachtig bos vol inheemse boomsoorten, waar goed aangelegde wandel- en fietspaden doorheen slingeren.

En wat smaakt er, na een wandeling door de natuur, nu beter dan een overheerlijke pannenkoek!  In de regio Arnhem zijn meer dan genoeg gelegenheden voor jong en oud om te smullen van heerlijke pannenkoeken. Vaak liggen deze restaurants nabij of aan een wandel- of fietsroute midden in de bossen. Kinderen zijn natuurlijk dol op pannenkoeken en voor hen zijn in de restaurants diverse kinderfaciliteiten aanwezig. 

Tips top 5