Wat je niet mag missen in Nijmegen

Dagje uit in Nijmegen

Nijmegen ligt prachtig aan de rivier de Waal. Het historische centrum biedt vele fraaie gebouwen, stadsparken, musea en galeries. De Romeinen vestigden zich ruim 2000 jaar geleden al in het Rijk van Nijmegen en is daarmee de oudste stad van Nederland. De stad was de noordgrens van het Romeinse Rijk. Anno nu biedt de streek wellness, wijn en wonderschone cultuur en natuur.

Nijmegen is een echte toeristen- en studentenstad waardoor er altijd veel te doen is in de binnenstad. Gezellige terrassen, moderne winkelcentra en knusse winkeltjes, de stad laat zien hoe goed oud en nieuw samen kunnen gaan. Zo koop je kleding in de Lange Hezelstraat, oudste winkelstraat van Nederland, om daarna in een hip loungecafé wat te drinken. Of je geniet op het terras van één van de bourgondische restaurants waarbij je uitkijkt op de drukbevaren rivier.

Wil je de oudste stad van Nederland eens op een andere manier bekijken, maak dan een stadswandeling onder leiding van een deskundige VVV gids. Tijdens de stadswandeling zal de gids je naar de mooie plekjes voeren en de roemrijke geschiedenis weer tot leven brengen.

Door de grote variëteit in theaters en podia kan elke avond een heerlijk avondje worden. De Schouwburg, het concertgebouw en verschillende kleine theaters en podia laten u genieten van avondvullend vermaak. Naast de drie grote bioscopen vertoont arthouse LUX bijzondere film-, theater, dans en muziekproducties.

Het omliggende gebied, het Rijk van Nijmegen, trekt vele bezoekers. het bijzondere landschap met de heuvels, de vele bossen rond Groesbeek en de prachtie ooijpolder aan de Waal, hebben een grote charme. Het Rijk van Nijmegen biedt de bezoeker goede wijnen (Groesbeek heeft zich als wijndorp op de kaart gezet) en volop wellness- en golfmogelijkheden. Maar het Rijk van Nijmegen is natuurlijk nationaal en internationaal bekend van de Vierdaagse, het grootste wandelevenement ter wereld!  En de Vierdaagsefeesten is het grootste evenement van Nederland!

De dagtoerist en de vakantieganger vinden in Nijmegen attracties van internationale faam. Hieronder vind je 10 leuke tips om van je bezoek aan Nijmegen een onvergetelijk dagje uit te maken.

Blijf je slapen in Nijmegen?

Een dagje uit naar Nijmegen? Blijf ook slapen in één van de heerlijke hotels die Nijmegen rijk is. In het centrum van de stad of liever in de natuur van het Rijk van Nijmegen? Maak zelf je keuze.

Bekijk de hotels in Nijmegen
Evenementen in Nijmegen