Dagje uit of blijf je slapen?

Beleef de spannende geschiedenis in het Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen is van oudsher een geliefde regio bij toeristen. Het bijzondere landschap met de heuvels en de Zevenheuvelenweg (bekend van de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop), de vele bossen rond Groesbeek, de Ooijpolder, het 12de eeuwse Batenburg en Nijmegen (de oudste stad van Nederland) kenmerken het gebied.

In het Rijk van Nijmegen ligt ook Nationaal Landschap De Gelderse Poort. Hier leer je Nederland van een heel andere kant kennen, binnen én buitendijks. Het achterland is rijk aan water, bos, stuwwallen en glooiingen, ruigtes en trilveen, dijkjes en akkers. Flora en fauna zijn hier rijk vertegenwoordigd. Ga op zoek naar bijzondere bloemen, planten, vogels, insecten, galloway runderen, konikpaarden en ander rondscharrelend ‘wild’. Of ga mee op reis door de tijd. Ontdek hoe de Romeinen en Bataven hier al leefden, laat je meevoeren naar de Middeleeuwen en beleef de Liberation Route. Een ontdekking en belevenis dus!

We hebben een aantal leuke dagjes uit en verblijfsarrangementen voor je samengesteld en in onderstaand overzicht voor je neergezet. Kies maar!