Nijmegen Summer Capital

Logo - Nijmegen Summer Capital

Nijmegen, oude stad met een jong hart

Nijmegen is een oude stad met een heerlijke jonge ‘vibe’. De tienduizenden studenten die gekozen hebben om Nijmegen te blijven plakken geeft de stad een heel eigentijdse sfeer. Uniek aan Nijmegen is dat je er kilometers strand vindt in hartje stad. Op een mooie zomerse dag kun je gemakkelijk hoppen van een druk of rustig Waalstrand naar een gezellig terras in het bruisende stadscentrum. Nijmegen heeft de hoogste terrasdichtheid van heel Nederland (de meeste terrasstoelen per inwoner). De evenementenkalender staat in de zomer altijd bol van verrassende festivals naast een toch al levendig cultureel aanbod en uitgaansleven. En alleen hier grenst het stadscentrum direct aan een prachtig natuurgebied waar je kunt wandelen door ongerepte natuur.

Daarom noemen we Nijmegen ook de zomerhoofdstad van Nederland. Want de stad heeft alle ingrediënten voor een heerlijke zomerse dag. Hoe maak je volgens onze jongere inwoners een perfect verblijf in Nijmegen?

Nijmegen: Summer Capital of Holland

5 redenen waarom Nijmegen de zomerhoofdstad van Nederland is

1. Ontwaken in de natuur
Begin je dag met een heerlijke wandeling in het Rijk van Nijmegen zoals de Ooijpolder, Gelderse Poort of de buitenlands aandoende heuvels van Berg en Dal. Laat je verrassen door hoe wild en wonderschoon de natuur is op steenworp afstand van de stad. Ga op zoek naar de big five in de Ooij: het konikspaard, de bever, het galloway rund, de das en de ree!

2. Relaxen op het strand
De stad ligt aan de oevers van de rivier de Waal. De rivier heeft sinds 2016 een nieuwe aftakking gekregen, de Spiegelwaal. Zowel langs de Waal als de Spiegelwaal vind je heerlijke zandstranden waar je met je voeten in het koele water kunt genieten van een prachtig uitzicht op onze stad en omgeving. Niet vergeten te zwaaien naar de schepen die alsmaar voorbij varen, dat vindt de kapitein leuk.

3. Bijtanken op een mooi terras
Bezoek na een zomerse start van de dag een van onze vele terrassen in het stadscentrum of net daarbuiten zoals in de Bottendaal of Nijmegen-Oost. Maak een praatje met de locals en vergeet niet een smaakvol biertje te bestellen uit een van de vele bierbrouwerijen die Nijmegen rijk is.

4. Lekker slenteren door onze stad
Ga daarna op je gemak onze stad verkennen en ontdek dan hoe rijk de historie van Nijmegen is. Verlaat dan ook eens de hoofdwinkelstraten. In de kleine winkelstraatjes vind je tal van lokale winkels. Hier vind je een perfecte nieuwe outfit of een mooi cadeau om mee naar huis te nemen, of een restaurant of cafe om bourgondisch te genieten zoals de Nijmegenaren dat ook graag doen.

5. Feestend de nacht in
Nijmegenaren weten hoe je een goed feestje moet bouwen. Sluit je zomerdag daarom af met een heerlijke avond en nacht. Vind je weg naar een van de vele evenementen, zoals de concerten in Doornroosje en op de Goffertwei, de dance events in het Honigcomplex. Of ga lekker chillen in een gezellige kroeg of in filmhuis LUX. En vergeet vooral de Vierdaagsefeesten in de derde week van juli, met 1,5 miljoen bezoekers het grootste gratis openluchtfestival van Europa!

Zoek je tips om jouw zomerse dag of vakantie compleet te maken? Kijk dan op de website www.summercapital.nl. Hier vind je nog meer bezienswaardigheden, uitgaanstips en een lijst van hotspots samengesteld door locals.

Social