Why?

Logo - Nijmegen Summer Capital

Waarom is Nijmegen de Zomerhoofdstad?

Een Zomerhoofdstad, of Summer Capital is 'the place to be' gedurdende de zomer. Verschillende landen hebben een officiële zomerhoofdstad, zoals Shimla in Brits India, maar er zijn ook heel veel onofficiële: Palanga in Lithouwen, Pärnu in Estland, Sochi in Rusland, Cannes in Frankrijk en Kragerø in Noorwegen. In de 19e eeuw, was de Duitse stad Baden Baden de zomerhoofdstad van Europa voor artiesten. Rond 1900 was Nijmegen de zomerhoofdstad voor de Nederlandse toeristen. Zij verlieten toen de drukte in de stad en eindigden in Berg en Dal en Nijmegen. Dit was waarschijnlijk duizenden jaren gelezen ook al het geval. Want wanneer je ver terug gaat in de tijd, gedurende de Romeinse tijd, denken wij dat de Romeinen de traditie zijn gestart om gedurende de zomer naar Nijmegen, de oudste stad van Nederland, te komen om te relaxen. 

Zelfs nu, heeft Nijmegen een goede reden om Zomerhoofdstad van Nederland te zijn. De stad bruist met vele activiteiten in de zomer, en er zijn legio mogelijkheden om buiten de stad te genieten van de prachtige natuur. En, niet onbelangrijk, Nijmegen is een van de weinige steden in Nederland met natuurlijke stranden! Met de komst van het nieuwe stadseiland, midden in de Waal, heeft Nijmegen een eigen recreatiegebied midden in de stad!

Nijmegen: Summer Capital of Holland
What?

Het best bewaarde geheim van Nederland

Nijmegen is misschien wel het best bewaarde geheim van Nederland. Het heeft een enorm aanbod aan evenementen, georganiseerd door de jonge en creatieve inwoners van de stad. Nijmegen heeft bijvoorbeeld meer dan 180 Dancemuziek organisaties! Er zijn niet alleen veel dance events, maar er worden ook vele activiteiten in Nijmegen en de omliggende regio georganiseerd. Denk hierbij aan muziekfestivals zoals Down the Rabbit Hole en Music Meeting, popconcerten in het Goffertpark, evenementen bij het Honigcomplet, Summerschools bij de Radboud Universiteit en vele culturele activiteiten bij art-cinema LUX of popcentrum Doornroosje. 

En laten we de Vierdaagsefeesten van Nijmegen niet vergeten. In de derde week van juli wordt gedurende de Nijmeegse Vierdaagse, een hele week gefeest in Nijmegen. Met 1,5 miljoen bezoekers, is dit het grootste openlucht festival van Europa! Maar dat is nog niet alles; Nijmegen heeft veel meer te bieden. Coole, hippe winkeltjes inhet centrum. Er zijn stranden in de stad en Nijmegen heeft een eigen stadseiland waar je op elke mogelijke manier kunt recreëren. De natuur ligt slechts op een steenworp afstand van het centrum van Nijmegen. Je kunt hier genieten van verschillende landschappen waar je heerlijk kunt wandelen, een stukje hardlopen of een inspannende mountainbike rit kunt maken. En als je klaar bent, neem dan een hapje en drankje in de stad. Er zijn plekken genoeg om te relaxen en genieten. Nijmegen heeft namelijk de hoogste terrasdichtheid van Nederland! Daarom mag Nijmegen oprecht de Zomerhoofdstad van Nederland worden genoemd! 

Media

Social