Bekijk hier alle acties!

Acties musea & attracties

Heb je een Romeinse munt ontvangen? Bij diverse musea & attracties kan je de Romeinse munt inleveren. Veel plezier tijdens een leuke dag weg in de gemeente Groesbeek!

Naar alle acties musea & attracties

Acties bij horeca

Ook bij de diverse horecaondernemers in de gemeente Groesbeek kan je betalen met de Romeinse munt. Bekijk snel bij welke hotels, restaurants of cafés je ze in kunt wisselen!

Bekijk alle horeca acties

Acties bij winkels

Op zoek naar wat leuks of gewoon een dagje lekker shoppen? Ook bij de winkels in de gemeente Groesbeek kun je Romeinse munten inwisselen. Waar wacht je nog op: shoppen!

Bekijk alle winkel acties
Romeinse Munt

Het Romeinse verleden heeft hier haar sporen achtergelaten…
Betaal hier met de Romeinse munt!

Tip! Bij Tingieterij de Tinnen Roos en VVV Groesbeek is een set met vijf verschillende munten verkrijgbaar! Lever je munt in bij een van de deelnemende locaties en ontvang korting of leuk cadeau. Bekijk hieronder het overzicht.

De Romeinen in het Rijk van Nijmegen
De Romeinen hadden zo’n tweeduizend jaar geleden al grote belangstelling voor deze streek. De Romeinse aanwezigheid is op vele plekken nog terug te zien, zoals bij het Romeinse Aquaduct dat water aanvoerde van de bronnen bij Berg en Dal.

Hun voetsporen zijn na te gaan op de Via Romana, de ‘heerweg’, die dwars door Groesbeek de Romeinse kampementen in Nijmegen met die in het Duitse Xanten verbond. De basis van de Via Romana is de Romeinse Limesstraat, die als leger- en handels-route, neder-zettingen en forten met elkaar verbond.

Het zijn slechts enkele van de ingrediënten die een spannende ontdekkingsreis terug in de tijd naar de Romeinse beschaving mogelijk maken. De gemeente Groesbeek/Berg en Dal heeft veel moois te bieden. Ontdek de musea en attracties, ga lekker shoppen, proef de streekproducten en geniet van lekker eten in een van de sfeervolle restaurants. Met de Romeinse munt krijg je korting op heel veel leuke adressen!

Wat zie ik op de munt staan?
Op de Romeinse munt staat op de voorzijde een keizer afgebeeld en op de achterzijde het Romeintje (symbool voor het Romeinse verleden van onze gemeente), de rivier de Waal, de heuvels van Beek-Ubbergen en Berg en Dal. Alle dorpen staan gedrukt op de munt.

Bekijk op de kaart in Google Maps waar je de Romeinse munt kan inwisselen!

Deze actie is mogelijk gemaakt door de volgende organisaties

MUG Logo     Berg en Dal Toerisme     Logo - Rijk van Nijmegen     Pg Logo     Vvv Logo Groot