Gladiatoren, helden van het Colosseum

De gladiatoren komen naar Nijmegen!

Oog in oog in de arena. Strijd op leven en dood. Elke slag kan fataal zijn, elk gevecht het laatste. De tentoonstelling ‘Gladiatoren, helden van het Colosseum’ is nu te zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Met absolute topstukken uit verschillende Europese musea en een unieke samenwerking met het Colosseum is deze tentoonstelling de must-see van het jaar.

Gladiatoren, de helden van toen
Hoe was het om te leven als gladiator? Om te weten dat elke dag je laatste kan zijn, maar ook om aanbeden te worden door 50.000 mensen? Museum Het Valkhof neemt je mee naar het oude Rome. Naar het Colosseum met zijn openbare executies, wilde dieren en schouwspelen. Je krijgt meer dan ooit een kijk in het leven, de angsten en de euforie van de gladiatoren.Met absolute topstukken uit o.a. Pompeii, Rome en Milaan. Tot en met 5 maart 2017 te zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen.  


De gladiatoren waren echte helden
Topstukken uit het Colosseum en Pompeï ‘Gladiatoren, helden van het Colosseum’ is ontwikkeld in samenwerking met het Colosseum in Rome en bevat topstukken die voor het eerst in ons land te zien zijn. Denk daarbij aan authentieke wapens, spectaculaire helmen en beenstukken, grafstenen, grafreliëfs, godenbeeldjes, muurschilderingen en muziekinstrumenten afkomstig uit onder andere Pompeï, Paestum, Milaan en Bologna, maar ook uit het Duitse Rijnland en uit Nederland zelf. Uit gerenommeerde Europese musea in Napels, Rome, Milaan, Florence, Parijs (Musée du Louvre), Trier, Bonn, Keulen, Xanten komen deze topstukken speciaal naar Nijmegen.

De tentoonstelling: kijken en doen
Films, tekeningen, maquettes, gladiatorenfiguren en dieren nemen de bezoeker mee naar de wereld van de gladiatoren. Wie waren ze? Hoe zag hun leven er uit? Wat voor type gladiatoren waren er? ‘Gladiatoren, helden van het Colosseum’ is een belevenis voor jong en oud. Verkleed je als gladiator, knutsel je eigen gladiatorenhelm of vecht met een zwaard in de hand. Bij de tentoonstelling is een audiotour beschikbaar.

‘Gladiatoren, helden van het Colosseum’ is van 1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017 te zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Kijk op www.museumhetvalkhof.nl voor meer informatie. Er geldt een toeslag van € 5,- op de reguliere entreeprijs, dit is inclusief audiotour.

Activiteiten

Media

Activiteiten

Tijdens de expositie zijn er verschillende activiteiten in het museum. Maak een gladiatorenhelm of kom alles te weten over de wereld van de gladiatoren tijdens een lezing!

Kinderworkshop gladiatorenhelm
Bezoek de tentoonstelling en maak je eigen gladiatorenhelm! Kom naar de expositie en sta oog in oog met een gladiator, voel hoe zwaar een helm is en oefen zelf met het houten zwaard tegen een paal. Daarnaast kun je elke dag in een speciale workshopruimte bij de expositie een gladiatorenhelm maken.
Dagelijks tussen 11.00 en 17.00 uur, gratis op vertoon van museumticket

Meer informatie over Museum Het Valkhof