Huys te Moock

Huys te Moock

In het Educatief Bezoekerscentrum, een initiatief van Stichting Huys te Moock, word je als bezoeker geïnformeerd over de plaatselijke geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog. Je wordt welkom geheten door Teun Tamboer. Teun was tamboer in het leger van de graven van Nassau dat hier op de Mookerheide, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, in 1574 slag heeft geleverd met het Spaanse leger.

Bekijk in het bezoekerscentrum een videopresentatie over de Tachtigjarige Oorlog en de Slag op de Mookerheide, allerlei attributen uit die periode, een informatiebord over de Slag op de Mookerheide en luister naar diverse verhalen.

Meer informatie over Huys te Moock

Media

Kinderspeurtocht

Kinderspeurtocht

Speciaal voor kinderen is er een nieuwe speurtocht gemaakt waarbij ze op zoek gaan naar de schatkist uit de legende van Kiste Trui. Deze schatkist is de krijgskas van het leger van de graven van Nassau die, na de Slag op de Mookerheide, achtergelaten is of verstopt na de nederlaag van het huurlingenleger.

Kiste Trui heeft, volgens de legende, haar hele leven naar de schatkist gezocht maar de schatkist is nog steeds niet gevonden. De speurtocht gaat naar de vermoedelijke vindplaats ervan en is bedoeld voor kinderen van 5 tot 11 jaar.

De schatkaart met de speurtocht is gratis verkrijgbaar bij de VVV/ Bezoekerscentrum. Met een schop (op borg beschikbaar bij de VVV) kan de 'schatgraver' op pad en als de speurtocht succesvol volbracht is, mag je na afloop een schat afhalen bij de VVV in Plasmolen.

Media