De Lindenberg

De Lindenberg

De Lindenberg is hét Huis voor de Kunsten in Nijmegen. Naast cursussen in kunst heeft de Lindenberg een groot aanbod in professionele- en amateurvoorstellingen in het Lindenberg Theater, het trendy theatercafé No23 en een Expo-Podium met regelmatig wisselende exposities van beeldend kunstenaars. De Lindenberg is dé plek waar professionals, amateurs, cursisten en publiek elkaar ontmoeten in een cultureel en kunstzinnig nest!

Cabaret en (jeugd)theater
In het nieuwe seizoen kun je maar liefst 43 keer een cabaretvoorstelling bezoeken van bekende en beginnende cabaretiers. Met zorg geselecteerd door onze programmeur.

De mooiste, liefste, stoerste en spannendste kindervoorstellingen kijk je in de Lindenberg. Op het puntje van je stoel en of lekker op schoot. Al vanaf anderhalf jaar oud ben je bij ons hooggeëerd publiek. Bezoek één of meer van onze 35 voorstellingen.

Naast cabaret en jeugdvoorstellingen hebben we ook mooie (muziek)theatervoorstellingen over maatschappelijke thema's. Elf verschillende verhalen van ver weg en dicht bij jezelf.

Meer informatie over de Lindenberg

Media

Alink&Plukaard

Media

As the world Tsjechov

Alink&Plukaard - As the world Tsjechov
woensdag 22 november 2017 | 20.15 uur | theater | Lindenberg

Dat toneel absoluut niet saai en stoffig is bewijst Alink&Plukaard maar weer. ‘As the world Tsjechov is een cabareteske, persoonlijke en humoristische voorstelling die vorig seizoen hoge ogen gooide bij publiek en pers. Het jonge duo maakt een breed publiek deelgenoot van het werk van bekende schrijvers als Molière, Tsjechov en Edward Albee en vermengt dat met een gros aan eigentijdse scènes en anekdotes uit hun eigen leven. In een geestige mix tussen Tsjechov en nu wordt een intiem portret geschetst van twee zoekende, jonge mensen die overlopen van ambitie en idealen, maar daarmee het gevaar lopen de realiteit uit het oog te verliezen.

Yara Alink en Sander Plukaard studeerden in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Als Alink&Plukaard maakten zij eerder ‘Who is/We are/Wanna be like Martha & George’ en ‘De Mensenhater’, waarmee ze in 2014 de Fringe Bronze Award in de wacht sleepten.

Regie: Koos Terpstra / tekst: Anton P. Tsjechov, Yara Alink en Sander Plukaard | Idee en spel: Yara Alink en Sander Plukaard | Scenografie: Marjolijn Brouwer

Meer informatie over de voorstelling 'As the world Tsjechov'