Grensoverschrijdend fietsen met de Grenzland-Draisine

Ervaar de Grenzland-Draisine! De Grenzland-Draisine die op de stilgelegde treinlijn tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleef ligt biedt een net iets andere fietservaring. Zoals op een fiets stap je op de pedalen en omdat sturen niet nodig is kun je ongehinderd genieten van het Nederrijn Landschap.

Het 'plezier op de rails' kan men met Fiets-Draisinen voor 2 tot 4 personen of met Club-Draisinen voor 9 tot 14 personen beleven. Ideaal voor ouders met 1-2 kinderen of andere "bendes van vier"... met als voordeel dat twee zich inspannen en de andere twee heerlijk achterover kunnen leunen. Iedereen kan genieten van het voorbijtrekkende landschap en de bezienswaardigheden.

De clublorrie
Op deze lorrie is plaats voor minimaal 9 en maximaal voor 14 personen, want er zijn 4 "trapperplaatsen" die wachten op actievelingen en dan kunnen de andere 5 uitrusten en de innerlijke mens verzorgen. Op de comfortabele banken rondom de tafel kan men in ieder geval heerlijk genieten.

Grenzland-Draisine
De fietslorries en de clublorries zijn solide staalconstructies. De comfortabele fietszadels kunnen individueel in hoogte versteld worden. Zo is voor iedereen een ergonomische zitpositie mogelijk die bijdraagt aan het fijne "doorrollen". De handrem op deze clublorrie is natuurlijk ook op het hogere gewicht afgestemd. Deze kan gebruikt worden voor het veilige op- en afstappen.

Fietslorrieroutes
Twee verschillende fietslorrieroutes bieden onder het motto "bewegen-beleven-ontdekken" dichtbij huis ontspanning en plezier voor iedereen. "De uitgebreide" loopt met 20 sportieve kilometers van Kranenburg naar Kleve en terug (of v.v.).
"Grensoverschrijdend" ben je op de in totaal (heen en terug) 11 kilometer lange route tussen Kranenburg en Groesbeek onderweg.

Combinatietocht
De Grenzland Draisine is ook prima te combineren met een stadswandeling, cultuurwandeling, bezoek aan een museum of dierentuin. Maar het is ook leuk om dit te combineren met een actieve activiteit zoals bijvoorbeeld boogschieten of een GeccoTour!

Grenzland Draisine is dè ideale ervaring voor familie-uitjes, verjaardagsfeestjes of verenigingsfeesten!

Meer informatie over de Grenzland Draisine