Fiets de 4daagse

Fiets de 4daagse

Sinds jaar en dag genieten de wandelaars van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen van de prachtige omgeving van het Rijk van Nijmegen. Vanaf nu is het ook mogelijk om de uitdagende routes per fiets af te leggen om zodoende alles wat de omgeving te bieden heeft op een sportieve manier te ervaren. Kom gezellig fietsen en beleef de gastvrijheid van de regio.

Download Routes
Dag 1: Dag van Elst   (Print versieGPX bestand)
Dag 2: Dag van Wijchen   (Print versieGPX bestand)
Dag 3: Dag van Groesbeek   (Print versieGPX bestand)
Dag 4: Dag van Cuijk   (Print versieGPX bestand)

Dag 1 – De dag van Elst
Fietsen langs de boomgaarden
De dag van Elst staat in het teken van de Betuwe met haar pittoreske dorpjes, landgoederen en de rivier de Linge. De absolute trots van de Betuwe zijn de uitgestrekte boomgaarden, die zorgen voor heerlijk geurende bloesem in het voorjaar en het lekkerste fruit in het najaar.Na een tussenstop in de Vierdaagse doorkomstplaats Elst is het tijd om de dijk tussen Oosterhout en Lent te trotseren. Vervolgens fiets je Nijmegen weer binnen via de iconische Waalbrug.

Dag 2- De dag van Wijchen
Op naar ‘het dorp’
De dag van Wijchen start met de buitenwijken van Nijmegen-West en voert door de bossen van de Overasseltse- en Hatertse Vennen. Via de Maasbandijk, die de gemeente Wijchen beschermt tegen de grillen van de Maas, gaat de route verder naar het levendige centrum van Wijchen. Onder de inwoners staat dit beter bekend als ‘het dorp’. Daarna gaat de route verder in de prachtige natuurlijke omgeving van Beuningen door de uiterwaarden en over slingerende dijken. Na het binnenfietsen van Nijmegen is het tijd om af te sluiten op één van de gezellige terrasjes op de Waalkade.

Dag 3 – De dag van Groesbeek
Over heuvels en door dalen
De dag van Groesbeek wordt gekenmerkt door het heuvelachtige landschap en wordt door de wandelaars van de Vierdaagse als de mooiste dag omschreven. De fietsroute loopt ten zuiden van Nijmegen aan de oostzijde van de Maas. Via Mook en Ottersum wordt de klim ingezet naar Groesbeek. Trotseer hier de schitterende Zevenheuvelenweg en geniet van de groene omgeving. Het laatste stuk van de route voert door het bosrijke Berg en Dal, om vervolgens weer Nijmegen binnen te fietsen.

Dag 4 – De dag van Cuijk
Fietsen door drie provincies
De dag van Cuijk is onlosmakelijk verbonden met gladiolen. De bloem wordt sinds 1983 uitgereikt aan wandelaars die de Vierdaagse hebben volbracht, met name op de Sint Annastraat die traditiegetrouw tot Via Gladiola wordt omgedoopt. De route gaat door maar liefst drie provincies: Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Via Dukenburg fiets je langs de schitterende Hatertse Vennen en door Overasselt richting de oude stad Grave. Vervolgens wordt bij het pontje van Cuijk de oversteek van Brabant naar Limburg gemaakt. Tot slot voert de route richting Nijmegen via de Sint Annastraat.

Media