De dag van Elst

Blauwe dinsdag in Elst

Na Mariken maandag en roze woensdag is er dit jaar ook een 'blauwe dinsdag'. De gemeente Overbetuwe roept namelijk iedereen op om zich op de eerste wandeldag van de vierdaagse, oftewel de 'dag van Elst' in het blauw te kleden, en de vierdaagselopers in de 'kleur van Waal en Rijn' aan te moedigen op de Oosterhoutsedijk.

Nieuwe traditie
Ook ondernemers doen mee aan het blauwe feest en geven het centrum van Elst een blauwe metamorfose. Bewoners worden uitgenodigd om hun huizen te voorzien van een blauw kleurtje. De gemeente wil hiermee een nieuwe traditie in het leven roepen. Of het een succes wordt zullen we moeten afwachten.

Nacht van Elst maandag 18 juli vanaf 18.30 uur
Feest mee tijdens de Nacht van Elst. Voordat de vierdaagsewandelaars op hun eerste dag door de gemeente Overbetuwe komen, kun je in de Dorpsstraat op het Plein meezingen en meedansen. De entree is gratis.

Deze avond speelt het orkest van PWA. Het orkest heeft een modern veelzijdig repertoire van bekende muziek. Zij spelen nummers van onder andere Amy Whinehouse (Valery) en Lady Gaga (Bad Romance) maar ook nummers als 'River Deep - Mountain High' van Tina Turner en 'Brabant' van Guus Meeuwis. Ook is er en optreden van de Capoeira, een Afro-Braziliaanse dans. Deze dans combineert elementen van gevechtsport, muziek, dans en acrobatiek. Tot slot speelt de coverband Blind DATE. Allround coverband Blind DATE is een supergezellige club muzikanten met als thuisbasis het Land van Maas en Waal. Ze treden al jaren samen op wat ook goed te horen en te zien is op het podium. Een team waar de kwaliteit, gezelligheid en spontaniteit van afspat. Dat is ook het doel. Een avond brengen met goede muziek (van hedendaagse top 40 tot de stevige rock klassiekers) waar iedereen bij uit zijn dak gaat!

Programma Nacht van Elst op 18 juli:

• 18.30 tot 19.20 uur: prijsuitreiking stempelactie Elster winkeliers
  • 19.25 uur: opening avond door de burgemeester
  • 19.30 tot 20.00 uur: optreden Capoeira groep
  • 20.00 tot 21.00 uur: optreden van PWA
  • 21.00 tot 21.30 uur: optreden Capoeira groep
  • 21.30 tot 24.00 uur: optreden Cover band Blind Date

Ereronde
Rond 23.00 uur passeert de Ereronde. Dit is een groep van 25 lopers die de vierdaagse route 2x gaan lopen.