De dag van Cuijk

Dag van Cuijk

De laatste dag van de Vierdaagse is de Dag van Cuijk. Je wandelt in alle vroegte door het vennengebied in Overasselt om Gelderland tijdelijk te verlaten voor het Noord-Brabantse Cuijk. In Cuijk steken de wandelaars weer de Maas over, maar deze keer via een pontonbrug. Via Mook, Molenhoek en Malden lopen de wandelaars weer richting Nijmegen. De laatste dag van de Vierdaagse is traditiegetrouw de dag van de Gladiolen en van de glorieuze intocht op de Via Gladiola. Dit is waar veel wandelaars al vanaf de eerste dag naar uitkijken. Er staan duizenden mensen langs de kant en het is een groot feest. De wandelaars krijgen de gladiolen aangereikt als teken van kracht en overwinning.

De Vierdaagse in Mook
De Vierdaagse komt zowel op donderdag als op vrijdag door de gemeente Mook en Middelaar. Woensdagavond beginnen de festiviteiten al met het grote vuurwerkspektakel aan de Cuijksesteeg in Middelaar. Donderdag en vrijdag zijn er tal van festiviteiten zoals de proefsluiting van de pontonbrug op donderdagavond en muziek op het Raadhuisplein te Mook.
Op vrijdag is de entree vanuit Cuijk over de pontonbrug over de Maas wel heel bijzonder. Die dag ontvangt de burgemeester collega-bestuurders uit de regio in een VIP-tent op het Raadhuisplein. Samen moedigen zij de wandelaars aan.

Gemeente Heumen
Vrijdags marcheren de militairen door Nederasselt, de overige wandelaars door het gezellige Overasselt. Vlak voor Heumen gaan de 30-ers via Dorpsstraat en Boterdijk richting Malden. De rest gaat nog over Cuijk. In Malden, de laatste etappeplaats voor de Via Gladiola, is het groot feest. De hele route, omgedoopt tot Via Maldiola, is uitbundig versierd, met veel muziek en massaal aanwezig publiek.De feestelijke doortocht van ruim 45.000 wandelaars, het laatste deel van de 100ste Nijmeegse Vierdaagse: wie wil dat nu missen? Kom naar Malden! Er is langs de route - de normaal zo drukke Rijksweg - vast nog wel een plekje te vinden. Terrassen en gezellige andere zitjes, koele drankjes, smakelijke hapjes, veel (live) muziek, bloemen, vlaggen, spandoeken en triomfbogen... Het is er allemaal!

En tegenover de kerk speelt het Amusementsorkest Malden de sterren van de hemel!

Via Gladiola
Na de laatste vermoeiende en feestelijke kilometers over de Via Gladiola, aangemoedigd door het enthousiaste publiek langs het parcours, is de finish van de Vierdaagse op vrijdag op de Wedren.

 

Media