Opening CineMec Nijmegen

CineMec Nijmegen

Kunst in CineMec brengt hooggewaardeerde en succesvolle tentoonstellingen van vooraanstaande internationale musea naar het witte doek. Komend seizoen kun je onder andere het werk van grote meesters als Monet, Botticelli en Kandinsky zien.

Vanuit jouw bioscoopstoel krijg je een persoonlijke rondleiding door prachtige exposities in HD-kwaliteit. Dichterbij de kunstwerken komen kan bijna niet! De tentoonstellingsfilms zijn altijd voorzien van een inleiding vooraf en een drankje achteraf. Prijs € 15,-

 

Meer informatie over CineMec Nijmegen

Media

Film Expositie

Media

Exposities

Kunst: I, Claude Monet
Een niet te missen filmische onderdompeling in het leven van één van 's werelds meest iconische en geliefde kunstenaars.

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te bezoeken. Gelukkig zijn deze vastgelegd in film en brengt CineMec ze naar het grote doek. I, Claude Monet is een indrukwekkende tentoonstellingsfilm van de award-winnende regisseur Phil Grabsky. Hij onthult nieuwe inzichten in de man die niet alleen geboorte gaf aan het Impressionisme, maar tegelijkertijd een aangrijpend leven leidde waarin hij vaak depressief en eenzaam was.
Regisseur: Phil Grabsky
Lengte: 90 minuten
Releasedatum: Zondag 5 maart


KUNST: The Artist's Garden
Met reizen naar prachtige locaties in de VS, de UK en Frankrijk, is deze fascinerende film een lust voor het oog.

Deze film is gebaseerd op de prachtige tentoonstelling ‘The Artist’s Garden: American Impressionism and the Garden Movement, 1887–1920’ vanuit het Florence Griswold Museum in Connecticut. De Amerikaanse impressionisten namen een voorbeeld aan Franse kunstenaars als Renoir en Cézanne en volgden hun eigen weg. In een periode van dertig jaar onthulde de stroming evenveel over Amerika als land als over de kunst en de creativiteit ervan. Het is een verhaal dat gaat over het verlangen om de natuur te behouden in een snel verstedelijkende natie.
Regisseur: Phil Grabsky
Lengte: 90 minuten
Releasedatum: Dinsdag 21 maart

KUNST: Botticelli Inferno
Ontdek de mysteriën van Dante's Inferno en de geheimen van een van de meest rusteloze kunstenaars van de Renaissance.

Botticelli's werk blijft fascineren en prikkelen. Dagelijks worden zijn beroemdste schilderijen zoals De geboorte van Venus en La Primavera door duizenden bezoekers bezocht in musea wereldwijd. Maar één van zijn duistere en mysterieuze werken lag jarenlang opgesloten in de gewelven van het Vaticaan. Het is de tekening die Botticelli maakte van Dante's Inferno. Reis mee naar de intrigerende onderwereld en ontdek de geheimen van dit kunstwerk in deze onthullende documentaire.
Releasedatum: Dinsdag 4 april en zondag 9 april

KUNST: Revolution, New Art for a New World
In deze krachtige en opwindende documentaire worden de kunstenaars van de Russische avant-garde tot leven gebracht.

De eerste jaren na de Russische Revolutie van 1917 vormden een bewogen periode waarin opwindende en vernieuwende kunst werd gemaakt. Kunst die de wereld nog niet eerder had gezien. Maar als Stalin aan de macht komt, worden deze creatievelingen tot zwijgen gebracht. Deze indrukwekkende kunstfilm toont niettemin hoe vele kunstwerken Stalin hebben overleefd en daarmee de artistieke wereld hebben beïnvloed. Kunstenaars als Kandinsky, Malevich en Chagall zullen daarbij niet ontbreken.
Regisseur: Margy Kinmonth
Releasedatum: Dinsdag 16 mei