10 Leuke activiteiten voor de herfstvakantie in het Rijk van Nijmegen!

Herfstvakantie in het Rijk van Nijmegen

De herfstvakantie komt er weer aan en wij geven je graag een beetje inspiratie! Daarom hebben wij speciaal voor jullie 10 leuke herfstactiviteiten in het Rijk van Nijmegen op een rijtje gezet!

1. Afrika Museum

Op zoek naar geluk in het Afrika Museum

Ga in de vakantie op zoek naar geluk! In sommige Afrikaanse culturen proberen ze het geluk naar zich toe te trekken. Dit doen ze met krachtbeelden, amuletten of orakels, maar soms ook door voorouders en goden te raadplegen. Denk jij dat je het geluk een handje kunt helpen? Ontdek het tijdens de rondleiding Rondje geluk of maak een gelukstatoeage. 

Meer informatie over het Afrika Museum

2. Amusementspark Tivoli

Griezelen in Amusementspark Tivoli

Kom pompoenen snijden en leer hoe je een echte heks of tovenaar wordt! Het pretpark staat tijdens de herfstvakantie in het teken van Halloween, het park is spannend versierd wie weet kom jij wel één van de griezelfiguren tegen … Je kunt natuurlijk ook gewoon een ritje in de achtbaan komen maken, dit is soms al wel spannend genoeg! Kom jij gezellig griezelen

Meer informatie over Amuseumentspark Tivoli

3. Kabouterroute

Wandel de Kabouterroute

Ben jij een goede speurneus? Ga dan op zoek naar de kabouters in het bos! Ze wonen in de paddenstoelen, maar zitten ook verstopt in de oudste en állerdikste boom van Nederland, ‘De Kabouterboom’. Vergeet onderweg ook niet de leuke opdrachten, invuloefeningen en de kabouterliedjes van het kabouterboekje! Deze en andere routes zijn in oktober met korting te verkrijgen bij de VVV in Nijmegen.

Meer informatie over de kortingsactie

4. Nationaal Bevrijdingsmuseum

Beleef de geschiedenis in het Nationaal Bevrijdingsmuseum

Duik eens in de geschiedenis en beleef de vrijheid! In de herfstvakantie zijn hier verschillende activiteiten, speciaal voor kinderen. Volg een parachutistentraining of kom alles te weten over het leven van Anne Frank. Luister naar de persoonlijke oorlogsverhalen van opa’s en oma’s of volg een spionagetraining, er is genoeg te beleven! 

Meer informatie over het Nationaal Bevrijdingsmuseum

5. Landerij de Park

Ontdek de natuur bij Landerij de Park

Beleef een verassende speelmiddag in het groen! Hier is van alles te zien en te doen. Klimmen, klauteren, spetteren met het waterrat in de natuurspeelplaats of met dieren knuffelen op de kinderboerderij. Doe mee met een van de speurtochten of neem eens een kijkje in de Bijenstal met wel 7 bijenvolken! 

Meer informatie over Landerij de Park

Overnachten

Activiteiten combineren? Boek een overnachting!

Kun je niet kiezen tussen al deze leuke activiteiten? Dat snappen wij best! Boek dan een verblijf in één van deze fijne hotels en ga er even lekker tussenuit! 

6. Het Europad

Speurtocht door Nijmegen: het Europad

Vind jij met behulp van een schatkaart de weg door de stad? Los alle puzzels op en vind het rode kruis op de kaart, wie weet vind je hier een schat! Deze leuke en leerzame speurtocht brengt je langs projecten in Nijmegen die iets met Europa te maken hebben. Voor de speurneuzen met alle goede antwoorden is een prijsje op te halen bij de Stadswinkel. 

Meer informatie over het Europad

7. MuZIEum

Ervaar de herfst in MuZIEum

De herfst is een prachtig en kleurrijk seizoen, maar niet iedereen kan dit zien. Ervaar hoe het is om slechtziend te zijn en toch de herfst te ontdekken! Gebruik bijvoorbeeld je zintuigen tijdens Expeditie Ribbelroute door het herfstige stadscentrum. Blijf je liever binnen? Doe dan mee aan de herfstproeverij of een van de donkerbelevingen in het museum

Meer informatie over MuZIEum

8. Museum Kasteel Wijchen

Speuren in Museum Kasteel Wijchen

Doe mee aan een fotopuzzeltocht of speurtocht in het kasteel! Een kasteel heeft  vaak veel mooie en bijzondere plekjes. Tijdens de fotopuzzeltocht ga je op zoek naar al deze plekjes buiten het kasteel, lukt het jou om ze allemaal te vinden?  Doe goed je best, want heb je alle antwoorden goed dan verdien je een prijsje!

Meer informatie over Museum Kasteel Wijchen

9. Pannenkoekenboot

Varen op de Pannenkoekenboot

Varen langs de stad, onder de Nijmeegse bruggen, langs de Ooijpolder en … pannenkoeken eten! Tijdens deze boottocht mag je onbeperkt pannenkoeken eten en versieren terwijl je de omgeving vanaf het water bekijkt. Heb je genoeg pannenkoeken op? Kom dan lekker ravotten in de grote ballenbak in het ruim van de Pannenkoekenboot! 

Meer informatie over de Pannenkoekenboot

10. Museumpark Orientalis

Aziatische spelletjes in Museumpark Orientalis

Ontdek de kleurrijke wereld van de verschillende religies in de drie themadorpen: het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat. In de vakantie zijn er speciale Aziatische spelletjes middagen tijdens Expositie Tempel Festival. Doe een potje mikado, jenga of chinees dammen of ga de buitenlucht in en speel een potje badminton. En hoe handig ben jij met stokjes, lukt het jou hiermee een blokkentoren te bouwen? 

Meer informatie over Museumpark Orientalis