Via Romana Festival

Gastvrijheid en bedrijvigheid in de woestijn

Wie ver reist, kan veel verhalen of is het ‘wie veel reist kan veel verhalen’? Wellicht beide? Maar Nederland heeft zo zijn prachtige plekken. Je reist niet ver en niet veel, maar je reist wel degelijk. Iets meer dan een uur onderweg zijn of net in de buurt, kun je afreizen naar het Heilig Land. Genieten van een heel ander Nederland in Nederland. Hier zie je aan de locaties in het museumpark, de culturen van de monotheïstische godsdiensten.

Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis laat je de kleurrijke wereld zien van het Jodendom, christendom en islam. Hier wandel je door het leven in het oude Midden-Oosten. Het museumpark bestaat uit een 30 hectare groot bosrijk gebied met drie verschillende dorpen en een woestijn. In de dorpen maak je kennis met de culturen en wortels van de drie monotheïstische godsdiensten. Start jouw ontdekkingstocht in het Bedoeïenenkamp. Deze plek in het museumpark geeft de oorsprong weer van de drie godsdiensten, met als aartsvader Abraham. Vervolg jouw reis door het Joods en Arabisch dorp en bezoek de Jeruzalemse Stadsstraat met het vroeg christelijk kerkhuis. Verder bevindt zich in het museumpark een groot binnenmuseum, met een beknopte versie van de inleidende expositie Toen God nog schreef. Het museum biedt jou een vast aanbod van levendige en authentieke activiteiten en ambachten.

Meer informatie over Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis

Laat Romeins Festival