Wat te doen bij slecht weer in Nijmegen? Lees onze guide!

Wat te doen bij slecht weer in Nijmegen? Lees onze guide!

Is het koud, nat, lijkt die zomer alweer alweer zo lang geleden en komt de regen weer eens met bakken uit de hemel vallen? Wij hebben speciaal voor jullie een aantal leuke binnen activiteiten in het Rijk van Nijmegen op een rij gezet! 

Beleef het donker in MuZIEum

Beleef het donker in MuZIEum

Kun jij je voorstellen hoe het is om de kleuren van de seizoenen, je eten en de mensen om je heen niet te kunnen zien? In dit museum ervaar je hoe het is om de zo vanzelfsprekende beelden om je heen niet meer te zien. De blinde en slechtziende gidsen van dit bijzondere museum nemen je mee op een ontdekkingsreis in het pikkedonker.

Beleef het dagelijkse leven van iemand die blind is in de donkerbeleving ‘Een dag uit het leven van…’ of ervaar de vakantiesferen, maar dan zonder zicht, in de donkerbeleving ‘Op vakantie met…’. Ook zonder donkerbeleving kom je van alles te weten over blind- en slechtziendheid op het doe-plein.

Ervaar hoe het is om te proeven zonder te zien. Geniet van verschillende zoetigheden tijdens de chocoladeproeverij en kijk of je kunt proeven wat je eet. Smaakt het nog hetzelfde als je niet ziet wat je eet of speelt het zien van je eten toch een grote rol in de smaakbeleving?

Meer informatie over MuZIEum

Activiteiten vol spanning bij LaserQuest

Activiteiten vol spanning bij LaserQuest

Het donker zorgt ervoor dat de activiteiten van LaserQuest nét wat spannender worden. Ontwijk de laserstralen tijdens een potje LaserQuest en ga de uitdaging aan op de banen van MysticGolf. Raak zoveel mogelijk laserstralen die uit de muur komen tijdens een potje LaserSquash, hierdoor ben je lekker opgewarmd voor het echte werk!

In de donkere, nevelige LaserQuest Area waan je je in de mysterieuze wereld van Star Wars. Gewapend met een lasergun ga je op pad en begint dit gezelschapsspel vol technische snufjes. Of je nou alleen speelt of in een team, bedenk altijd een goede tactiek voordat je het veld betreedt!

Iets minder spannend, maar net zo leuk is de MysticGolfbaan. De 18 banen met verschillende hindernissen zijn een ware beleving door het gebruik van blacklight en de fluoriserende wanddecoraties!

Meer informatie over LaserQuest

Ontsnappen aan de werkelijkheid in Project Escape

Ontsnappen aan de werkelijkheid in Project Escape

Probeer te ontsnappen uit één van de drie escaperooms! De drie escaperooms hebben ieder een andere moeilijkheidsgraad en een ander thema. Ontsnap aan de duivel in de Duivelskamer door uitdagende puzzels op te lossen of duik in de Nijmeegse Geschiedenis en sluit je aan bij het Nijmeegse verzet in de kamer uit de Tweede Wereldoorlog: Drukkerij. In de Ramkraak zit je midden in de actie, probeer de kluis te kraken terwijl de politie je op de hielen zit!

Er is een speciale escape room voor kinderen van 8 tot 15 jaar, deze kids escape room wordt op basis van leeftijd ingesteld op een bepaalde moeilijkheidsgraad. In de kidsescape ontrafel je het mysterie van de verdwenen professor Schnitzel en stap je in zijn surrealistische wereld. Wees op tijd klaar, want anders gaan zijn grootste uitvindingen verloren!

Maak er een compleet uitje van met één van de arrangementen. Er is een bierproeverij, een high tea of een streetfood arrangement. Ook de kidsescape kan uitgebreid worden doormiddel van combideals.

Meer informatie over Project Escape

Aan de slag met kunst in Museum het Valkhof

Aan de slag met kunst in Museum het Valkhof

Ontdek de geschiedenis van Nijmegen en bekijk de bijzondere tentoonstellingen. Zo kun je t/m 7 januari de familietentoonstelling ‘Nicolaas en de prinses uit het oosten’ bezoeken. Dit historische sprookje vertelt je over de komst van Sint Nicolaas naar Nederland. Ga in de tentoonstelling op zoek naar de legende van Sint Nicolaas om je eigen Nicolaasboek mee naar huis te kunnen nemen.

In het middeleeuwse scriptorium en de Romeinse werkplaats, het Juniorlab, mag je zelf aan de slag met echte museumobjecten! Laat je creativiteit zien en help mee met het ontwerpen van een echte Romeinse muurschildering of help mee met het onderzoek naar het skelet van een Romeins paard. De echte speurders kunnen op zoek naar de weg op een Romeinse wegenkaart of de wereldberoemde kalenderplaten ontcijferen.

In de ruimte van de kinderconservator kun je t/m 7 januari zelf aan de slag als kunstenaar. Maak een kunstwerk en als je deze inlijst en ophangt, wordt je kunstwerk toegevoegd aan de kinderkunstcollectie!

Meer informatie over Museum het Valkhof

Ervaar virtual reality bij EnjoyVR

Ervaar andere werelden bij Enjoy VR

Waan je in een hele andere wereld met virtual reality. Hou je zintuigen voor de gek in deze nieuwe wereld die niet van het echt te onderscheiden is! Waar jij het gevoel hebt dat je leven aan een zijden draadje hangt tijdens het beklimmen van de Mount Everest, ziet de rest waar jij je echt bevindt. Dit levert hilarische situaties op en maakt toekijken minstens zo leuk als het zelf ervaren.

Er is keuze uit veel verschillende belevenissen. Overwin bijvoorbeeld je hoogtevrees door op 50 meter hoogte over een plank te lopen of duik de oceaan in en kom de meest bijzondere onderwaterdieren tegen!

Meer informatie over EnjoyVR