• WERELD VOL VEREN in het Afrika Museum

    WERELD VOL VEREN in het Afrika Museum
Tentoonstelling WERELD VOL VEREN

WERELD VOL VEREN

De tentoonstelling WERELD VOL VEREN presenteert een kleurrijke verencollectie met objecten die hun oorsprong vinden in onder andere Congo, Kenia, de Amazone, Noord-Amerika en Papoea-Nieuw-Guinea. De mooiste verenobjecten uit de museumcollectie die vanwege hun kwetsbaarheid zelden zijn getoond, zijn eindelijk te zien voor het grote publiek. Een must-see!

Spectaculaire collectie
Overal ter wereld dragen mensen veren. Verwerkt in kleding, hoofdbedekkingen, accessoires, waaiers en allerlei onderscheidingstekens. Het is iets van alle tijden; de grootste couturiers maken er gebruik van, vorstenhuizen uit de hele wereld vertonen zich ermee en Papoea’s uit Nieuw-Guinea en Noord-Amerikaanse Indianen zijn er iconisch door geworden. In WERELD VOL VEREN wordt de bijzondere verencollectie afgewisseld met haute couture van hedendaagse modeontwerpers, vogels in alle soorten en maten, talrijke verhalen en interessante feiten.

Haute couture van toen en nu
Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de gevederde jurken van topcouturiers zoals Jean Paul Gaultier en Thierry Mugler. Een samenwerking met Fashion Design studenten van ArtEZ in Arnhem resulteert in een spectaculair nieuw perspectief op veren in fashion.

De tentoonstelling WERELD VOL VEREN is van 12 mei t/m 24 september 2017 te zien in het Afrika Museum.

Media

Media

Ontdek Afrikaanse kunst en culturen in het Afrika Museum

Binnenmuseum
Het museum heeft een binnen- én een buitenmuseum. In het binnenmuseum zijn er traditionele Afrikaanse objecten te bewonderen als ook een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst. Deze objecten vertellen veel over de gebruiken en gewoonten in de verschillende Afrikaanse landen en over de Afrikaanse diaspora.

Buitenmuseum
In het buitenmuseum krijgt het thema ‘Architectuur’ een vervolg in de Afrikaanse dorpen en woonerven. Wandel over een erf uit Ghana, door een dorp van de Dogon uit Mali, ontdek de ‘mongulu’s’ van de Baka-pygmeeën uit Kameroun. Ook zuidelijk Afrika is vertegenwoordigd met een woonerf uit Lesotho. De groenten op de kleine akkers en de inrichting van de huizen zorgen voor een echte Afrikaanse sfeer. De kinderen kunnen heerlijk door de natuur struinen en lekker klimmen in het beeldenbos. Een perfect dagje uit!

Luister naar mythen en verhalen
Bezoekers kunnen in het beeldenbos luisteren naar mythen en verhalen over de tentoongestelde dieren. De grote dierfiguren in het bos (slang, kameleon, raaf en haas) zie je ook in het Binnenmuseum terugkomen in objecten zoals maskers en beelden. Deze dieren spelen in de Afrikaanse orale tradities een belangrijke rol.

Meer informatie over het Afrika Museum