Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen is een geliefde verblijfplek. Het bijzondere landschap met de heuvels, de vele bossen rond Groesbeek en prachtige Ooijpolder aan de Waal, hebben een grote charme. Maar het Rijk van Nijmegen is natuurlijk nationaal en internationaal bekend van de Vierdaagse.

In het Rijk van Nijmegen lopen verschillende wandelroutes. In het wandelroutenetwerk rond de vennen in Heumen kun je je eigen route uitstippelen. In Beek-Ubbergen loop je over de heuvels in de Heerlijkheid Beek en de Duivelsberg. De rustzoeker kan op de Mookerheide, bij Plasmolen en Mook, op een hoogte van 60 tot 80 meter boven NAP genieten van een uniek uitzicht over de maasvallei, het Brabantse en Limburgse land en de Mookerplas. Wandel de N70 Natuurwandelroute en geniet tot slot van een lekkere pannenkoek bij pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg.

Wandel je door de Betuwe, dan zie je waar de Betuwenaren van oudsher hard voor werken. Een pracht van een oogst. de oude en nieuwe boomgaarden staan in het voorjaar volop in bloei. 

In Nationaal Landschap de Gelderse Poort is het voor de wandelaar ook goed toeven. Hier vind je slingerende dijken, kolken en grindgaten, oude steenfabrieken en ruige natuur waarin het heerlijk struinen is!

N70 Wandelroute

N70 wandelroute

Oostelijk van Berg en Dal is het bekende natuurreservaat De Duivelsberg te vinden, waar de onder natuurliefhebbers bekende N70 wandelroute ligt. Deze is bewegwijzerd. De Duivelsberg en de aangrenzende Wylerberg bieden de wandelaars prachtige vergezichten over de bekende Ooijpolder en De Duffelt. Kom onderweg even lekker tot rust en geniet van een heerlijke pannenkoek bij Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg.

Je kunt het boekje van de N70 wandelroute hier downloaden.