avontuurlijke evenementen

Avontuurlijke evenementen bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het park leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vele Rode Lijstsoorten (bedreigde en beschermde soorten), zoals de boommarter.

In het Bezoekerscentrum worden fiets-, wandel- en GPStochten aangeboden en is het ondergrondse museum, het Museonder, gevestigd. Iedere maand worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals safari's met de boswachter, excursies met de natuurgids en rondleidingen in Jachthuis Sint Hubertus.

 

 

Meer informatie over Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Media

evenementen
Fietsen

Media

Fietsen door Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Fietsen in het Park is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Je mag gratis gebruik maken van de beroemde Witte Fietsen, maar natuurlijk mag je ook op jouw eigen fiets het Park ontdekken.

Wanneer je besluit het Park op de fiets te verkennen, dan kun je gebruik maken van ruim 40 kilometer aan fietspaden. Al fietsend kom je langs alle landschapstypes van het Park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. In het Bezoekerscentrum zijn fietsroutes verkrijgbaar. Maar misschien fiets je liever zonder kaart en laat je je leiden door de ANWB-paddenstoelen.

Witte Fiets De gratis te gebruiken Witte Fiets is onlosmakelijk verbonden met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het Park heeft er 1.800 verdeeld over de fietsenstallingen op het Marchantplein, bij het Kröller-Müller Museum, het Jachthuis Sint Hubertus en de verschillende ingangen (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). Je kunt bij binnenkomst in het Park dus direct opstappen. Er zijn ook Witte Fietsen voor kinderen (zonder zijwieltjes) en fietsen met kinderzitjes voor of achter.

Zodra een Witte Fiets in de stalling wordt gezet, mag een andere bezoeker er gebruik van maken. Ze kunnen dus niet gereserveerd worden of op slot worden gezet.
De Witte Fiets is de ideale recreatiefiets, zonder overbodige accessoires: simpel van ontwerp, zonder verlichting, zonder fietsbel, zonder versnelling. Het zadel en het stuur zijn in hoogte verstelbaar.

Blauwe Fiets huren Op drukke dagen kan het voorkomen dat alle Witte Fietsen in gebruik zijn. Wil je vooraf zeker zijn dat er een fiets beschikbaar is? Misschien is een blauwe huurfiets met slot dan iets voor jou. Deze kun je reserveren.