avontuurlijke evenementen

Avontuurlijke evenementen bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Mei is de maand dat de natuur explodeert. Nooit hoor je zoveel vogels en nooit zie je de natuur zo snel veranderen als in mei. Geen natuurliefhebber die deze maand niet een paar keer het groen intrekt. Doe jij dat vooral ook, voor je het weet is het voorbij!

Wat dacht je van 5 mei met Hemelvaart? Tussen 6.00 en 8.00 uur is de entree gratis voor bezoekers te voet of met de fiets en bij alle ingangen van het Park vertrekken om 6.00 uur dauwtrapexcursies met een natuurgids (reserveren noodzakelijk via www.hogeveluwe.nl).

Is mei gebeurt er veel in de natuur, maar ook voor onze bezoekers is veel te doen. Een greep uit onze activiteiten in mei:

 

 

Media

evenementen
Fietsen

Fietsen door Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Fietsen in het Park is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Je mag gratis gebruik maken van de beroemde Witte Fietsen, maar natuurlijk mag je ook op jouw eigen fiets het Park ontdekken.

Wanneer je besluit het Park op de fiets te verkennen, dan kun je gebruik maken van ruim 40 kilometer aan fietspaden. Al fietsend kom je langs alle landschapstypes van het Park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. In het Bezoekerscentrum zijn fietsroutes verkrijgbaar. Maar misschien fiets je liever zonder kaart en laat je je leiden door de ANWB-paddenstoelen.

Witte Fiets De gratis te gebruiken Witte Fiets is onlosmakelijk verbonden met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het Park heeft er 1.800 verdeeld over de fietsenstallingen op het Marchantplein, bij het Kröller-Müller Museum, het Jachthuis Sint Hubertus en de verschillende ingangen (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). Je kunt bij binnenkomst in het Park dus direct opstappen. Er zijn ook Witte Fietsen voor kinderen (zonder zijwieltjes) en fietsen met kinderzitjes voor of achter.

Zodra een Witte Fiets in de stalling wordt gezet, mag een andere bezoeker er gebruik van maken. Ze kunnen dus niet gereserveerd worden of op slot worden gezet.
De Witte Fiets is de ideale recreatiefiets, zonder overbodige accessoires: simpel van ontwerp, zonder verlichting, zonder fietsbel, zonder versnelling. Het zadel en het stuur zijn in hoogte verstelbaar.

Blauwe Fiets huren Op drukke dagen kan het voorkomen dat alle Witte Fietsen in gebruik zijn. Wil je vooraf zeker zijn dat er een fiets beschikbaar is? Misschien is een blauwe huurfiets met slot dan iets voor jou. Deze kun je reserveren.

Media