tekst

Ontdek Ouwehand!

Sta neus aan neus met de ijsbeertweeling, bespied de unieke witte leeuwen vanuit een spannende uitkijkpost, wandel onder de slingerende orang oetans door, hang de beest uit in de overdekte speeljungle RavotAapia of ga op avontuur in Expeditie Berenbos. In Ouwehands Dierenpark leer je dieren écht kennen door ze van heel dichtbij te ontmoeten. Zo ontdek je zelf de antwoorden op al je dierenvragen. Zet je zintuigen op scherp en maak je klaar voor een dag vol dierbare ontmoetingen. 

Ga mee op avontuur!
Midden in het park woont Bamboo Bill. Hij is avonturier in hart en nieren en heeft alles van de wereld gezien. Samen met zijn vrienden beleeft hij allerlei avonturen in het tv-programma Ouwehands Jungleclub. Bamboo Bill en zijn vrienden zijn echte avonturiers en kennen onze dieren als geen ander. Zij weten wat ze graag lusten én goed voor ze is.  Ga met hem óf een van de andere avonturiers mee op avontuur! Ontmoet Bamboo Bill en de avonturiers in Ouwehands Dierenpark!

Ouwehands Dierenpark is het gehele jaar geopend. Honden zijn welkom.

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Expeditie Berenbos

Video

Expeditie Berenbos, ontdek de wereld van de beer!

Ga in Expeditie Berenbos door het spannende doolhof, bezoek het pittoreske dorp Karpatica en ontdek daar alles over de beer. Vervolg de expeditie, bewonder de sterrenhemel en ga op avontuur in Het Berenbos. In Het Berenbos genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, van een onbezorgd leven. Samen met de wolven leven ze op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project en een bijzondere ervaring rondom de bruine beren en wolven. Expeditie Berenbos, ontdek de wereld van de beer!

Stimuleren natuurlijk gedrag
In Het Berenbos wordt de leefomgeving van de beer in het wild zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beer te stimuleren. De bewoners van het bos hebben gezelschap van een aantal wolven. Ze krijgen een gevarieerd en seizoensgebonden dieet, gebaseerd op wat in de natuur beschikbaar is.  

Ontdek nu ook online de wereld van de beer! Ga naar www.expeditie-berenbos.nl en test je berenkennis!

Overdekte speeljungle

RavotAapia, Europa's grootste overdekte speeljungle

In deze overdekte speeljungle van 4000 m² groot en 12 meter hoog kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar spelenderwijs van alles leren over het leven van dieren in het wild. De allerkleinsten kunnen terecht in het speelgebied vlakbij het terras van het restaurant. Onder het genot van een kopje koffie of een lekkere snack kun je de kinderen goed in de gaten houden.

Mee op ontdekkingsreis?
Oudere kinderen gaan letterlijk een stapje hoger. Ze kunnen als een (doodshoofd)aap langs de touwen en door de loopbruggen klauteren en zo uitkomen in de wiegende nesten van de wevervogels. Bij de otters, die maar wat graag in water spelen, kunnen ze naar hartelust hun gang gaan... spelen op het vlot of in het piratenschip en als dat nog niet spannend genoeg is, nodigen we ze graag uit eens een kijkje te gaan namen in de griezelspelonk van de kalong, de grote vleermuis en de prairiehondjes. Voor de echte waaghalzen is er dan nog de enorm hoge glijbaan, waarmee je in razende vaart in een mum van tijd weer met beide benen op de grond staat.

Avontuurlijke tocht in de Jungle Express
De Jungle Express maakt ook deel uit van RavotAapia. Vanuit het instapstation vertrekken avontuurlijke gethematiseerde wagentjes voor een avontuurlijke tocht. Krijg vanuit de Jungle Express een prachtig zicht op de overdekte speeljungle, kijk neer op het gestrande piratenschip en spot de zwemmende en klauterende kleinklauwotters. Het avontuur gaat buiten verder, waar verschillende diersoorten te bewonderen zijn.

Educatieve voorstellingen in 't Kraaienest
In 't Kraaienest, het plein middenin RavotAapia verzorgen we met grote regelmaat allerlei educatieve voorstellingen. Houd hiervoor de omroepinstallatie in de gaten en raadpleeg het dagprogramma dat je bij binnenkomst hebt gekregen.

Video