Ga op ontdekkingsreis door het verleden!
Tentoonstelling ‘Going Home. Jozef and Emilia’

‘Going Home. Jozef and Emilia’

Volg de indrukwekkende reis van de 93-jarige Poolse veteraan van de Slag om Arnhem, Jozef Wojciechowski, en zijn geliefde. Dit ooggetuige verhaal gaat over de massale Poolse vluchtelingenstroom, de zware onderdrukking en de zoektocht van twee geliefden naar elkaar en naar een thuis. In de tentoonstelling zijn unieke objecten van Jozef te zien en zijn indrukwekkende levensreis, die tekenend is voor vele Poolse burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog, wordt levensgroot in beeld gebracht.

Tot en met 31 december 2016 te zien in het Airborne Museum 'Hartenstein' in Oosterbeek.

Airborne Experience

Airborne Museum 'Hartenstein'

Het museum is gehuisvest in de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein. Tijdens de Slag om Arnhem was dit het hoofdkwartier van de Britten. Op deze historische plek komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s.

Airborne Experience
In de ondergrondse Experience ervaar je de oorlog in al z'n hevigheid. Hier voel je de impact van het geweld op jonge jongens die vertwijfeld vechten voor hun leven. Je loopt in de voetsporen van een Britse parachutist, krijgt een briefing over de missie, stapt in de romp van een zweefvliegtuig en door de raampjes zie je de start in Engeland en de vlucht richting bezet Nederland.

Ineens sta je tussen de felle gevechten in de Arnhemse straten. Je dwaalt door een imposant oorlogsdecor met metershoge, authentieke filmbeelden. Knap nagebouwde huizen met onheilspellende licht/donker effecten. Het geluid van de verscheurende oorlog: schoten, inslagen, Engelse kreten, Duitse bevelen, angstige onderduikers. Je komt vlakbij de Arnhemse brug en je volgt het terugtrekken naar de beklemmende perimeter rondom hotel Hartenstein. Uiteindelijk trek je je terug over de Rijn.
De Airborne Experience: een intense ervaring.

Informatiecentrum 'Slag om Arnhem'
Het Informatiecentrum is gratis te bezoeken en bevindt zich aan de Rijnkade in Arnhem met uitzicht op de John Frost brug (A Bridge Too Far).

Meer informatie over Airborne Museum "Hartenstein'