Winterkaart Veluwezoom

Winterkaart

In de winterperiode is er van alles te beleven rondom Rheden en in de bossen van de Veluwezoom. Geniet van vele (winter)activiteiten, zoals schaatsen, sleeen, langlaufen, mountainbiken, fietsen, wandelen, huifkarrentochten of Nordic Walking.

Op de getekende kaart staan gratis bewegwijzerde wandel-, langlauf- en Nordic Walkingroutes, maar ook adressen voor verhuur van langlaufmaterialen. De routes kunnen worden gestart vanuit de parkeerplaatsen Veluwetransferium, Lappendeken, Beekhuizen, De Spelerij of Plaghak. Daarnaast is het vrij toegankelijke bezoekerscentrum van vereniging Natuurmonumenten een prachtige startplek naar het heuvelachtige Posbank gebied. Na afloop ben je meer dan welkom bij de verschillende horecagelegenheden, voor een warme chocomelk en een heerlijk menu. B&B’s en hotels openen ook in de winter gastvrij hun deuren.

Winteractiviteiten in de Veluwezoom
In de winterperiode is er veel te ondernemen rondom Rheden en in de bossen van de Veluwezoom. Geniet van vele (winter)activiteiten, zoals schaatsen, sleeën, langlaufen, mountainbiken, fietsen, wandelen, huifkarrentochten of Nordic Walking. De Winterkaart Veluwezoom biedt een sfeervolle getekende kaart met sleeheuvels, schaatsbanen, wintermarktjes, avontuurlijke wandelingen en raadt je aan een bezoek te brengen aan het Bezoekerscentrum Veluwezoom.

De Veluwezoom wordt gekenmerkt door de vele beken, sprengen en wilde dieren zoals: Schotse hooglanders, IJslandse paarden, reeën en herten. Met deze Winterkaart, ontdek je dit weelderige natuurgebied als een winterse verassing. Je kunt de kaart ook bewaren voor een uitstapje in de lente, want je vindt er ook tal van fiets- en wandelroutes op aangegeven. Handig, want de Veluwezoom is in elk seizoen de moeite waard!

Gratis af te halen plattegrond
De Winterkaart Veluwezoom is een scheurplattegrond, die bij ondernemers of de VVV (agentschappen) gratis is af te halen. De scheurplattegronden hebben een A3 formaat en  zijn handzaam op te vouwen.

Activiteiten