Download

Download gratis fiets- en wandelroutes in de Veluwezoom

In samenwerking met Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Geldersch Landschap en Kasteelen, de gemeente Renkum en enkele particuliere terreinbeheerders zijn 22 wandelroutes samen gesteld. Deze wandelroutes zijn verdeeld over vijf folders, met in iedere folder leuke wetenswaardigheden over de historie en de natuur van de gemeente Renkum. Tijdens de wandeling volg je de gekleurde paaltjes en/of bordjes langs de route. Hieronder kunt u ze gratis downloaden.

Wandelen in Renkum

Wandelen in Doorwerth

De lente nadert en in januari beginnen de zanglijsters al te zingen. In februari krijgen zij hulp van de heggenmus. Aan het begin van maart krijg je de kans om weer als eerste de tjiftjaf uit Afrika te horen. In april keert zijn broertje ook terug, de fitis. In de ochtend is het een getsjilp en gefluit van jewelste doordat alle zangvogels zich volop laten horen. Wanneer de zwaluwen als laatste terug in Nederland zijn, kan de zomer beginnen. Download hier de routes.

Ommetje Rheden

Wandelen in Oosterbeek en Heveadorp

Download onderstaand 5 routes in Oosterbeek en Heveadorp. Tijdens de wandeling volg je de gekleurde paaltjes en/of bordjes langs de route. Download hier de route.

Rheden - Paardrijden

Wandelen in Oosterbeek en Wolfheze

Download onderstaand 5 routes in Oosterbeek en Wolfheze. Tijdens de wandeling volg je de gekleurde paaltjes en/of bordjes langs de route. Download hier de route.

Veluwezoom - rust

Wandelen in Renkum

Aan de zuidrand van de Veluwe, waar het bosrijke en heuvelachtige landschap overgaat in het weidse rivierengebied, ligt de gemeente Renkum. De gemeente Renkum biedt een scala aan activiteiten. Zo kun je de ‘Hemelse berg’ beklimmen, fi etsen over de Italiaanse weg, genieten van romantische doorzichten in het Zweiersdal en dwalen door de donkere bossen op Landgoed Quadenoord. Download hier de route.