Meest gezocht
Welkom in Beuningen

Welkom in Beuningen

Beuningen Buitengewoon

De gemeente Beuningen is groen en waterrijk, met ruimte voor kunst, sport en ontspanning. Beuningen is buitengewoon, en we zijn daar met z'n allen trots op! Weet jij al wat er te zien, doen en beleven is in de gemeente?

In de gemeente liggen prachtige natuurgebieden zoals de uiterwaarden langs de Waal. Dit is een ruig gebied dat je het beste kunt bezoeken met stevige schoenen of laarzen aan. Je kunt in dit gebied namelijk ook van de paden af. Bijvoorbeeld via een struinroute. 

Hoewel je het zo in eerste instantie niet zou denken van deze moderne en sterk groeiende gemeente, vind je verspreid over de dorpen, vele sporen uit een ver verleden. De middeleeuwse torens verspreid in het landschap zijn hier het bewijs van. Ook de vele eeuwenoude boerderijen herinneren aan de tijd dat het boerenleven het karakter van de plaats bepaalde. De nog steeds bestaande fruitboomgaarden vertellen dat de fruitteelt in dit gebied voor velen een bron van inkomsten is geweest. De weelderige boomgaarden vormen een prachtig landschap voor een fietstocht wanneer deze in bloei staan!

Fietsen in de gemeente
De dorpen Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt liggen langs de Waal, uiterwaarden en slingerende dijken. Dit ongerepte gebied trekt fietsers uit de hele regio. Er zijn diverse fietstochten te maken door de gemeente. Deze leiden u langs inspirerende kunstwerken en mooie natuur

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek één van de VVV kantoren

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier