Go Short – International Short Film Festival Nijmegen

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen 11 april - 15 APRIL

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen viert dit jaar haar tiende editie. Al tien jaar is Go Short het grootste podium voor de korte film in Nederland. Van 11 tot en met 15 april staat Nijmegen in het teken van de beste Europese en Nederlandse korte films van dit moment, met als hoofdgasten Eva Weber en Patrik Eklund.

Sinds de eerste editie schijnt het Oscar-kwalificerende filmfestival haar spotlights op jong talent. Dit jaar ligt de focus op twee regisseurs die tijdens eerdere edities hoge ogen gooiden. De betoverende en gelaagde films van de internationaal bekroonde Duitse regisseuse Eva Weber zijn onder andere vertoond op Sundance en SXSW. Haar film The Solitary Life of Cranes won op de eerste editie van Go Short de prijs voor Best European Documentary Short Film. Inmiddels is haar filmografie uitgegroeid tot een divers en meeslepend oeuvre.

De Zweedse Patrik Eklund - de tweede regisseur die naast een retrospectief een volledig carte blanche-programma mag samenstellen - ontving over de hele wereld erkenning voor zijn humoristische en originele scenario’s. Zo werd Eklunds short Instead of Abracadabra genomineerd voor een Oscar en won zijn film Seeds of the Fall de International Critics Week Award in Cannes. Geroemd om zijn absurdistische dialogen en droogkomische karakters is het voor Go Short een groot plezier de filmmaker in Nijmegen te ontvangen.

Speciale aandacht is er daarnaast voor filmland Ierland. In het tumult rondom de Brexit is het land niet aan het oog van Go Short ontsnapt als het gaat om film. De Ieren sleepten door de jaren heen een recordaantal Oscarnominaties voor hun shorts binnen. In maar liefst drie filmprogramma's weet het festival het karakter van het land te vangen en toont daarmee een veelzijdig en spannend beeld van het land bestaande uit 40 shades of green.

Competitieprogramma Go Short
Het officiële competitieprogramma van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen omvat dit jaar 101 films uit 33 verschillende landen. Het breed opgezette competitieprogramma is het belangrijkste festivalonderdeel en onderstreept de exclusieve focus die het festival legt op jong, vaak nog onbekend filmtalent. De officiële selectie strijdt om de Go Short Awards, bestaande uit acht filmprijzen, en een plek op de longlist van de Oscars.

Alle competitieprogramma's zijn tussen 11 en 14 april te zien in LUX, de hoofdlocatie van het festival. Op zaterdagavond maken de internationale vakjury's de winnaars bekend en op zondag vindt de uitreiking van de publieksprijs plaats. Op zondag 15 april zijn tevens alle prijswinnaars te zien. Ook dit jaar is er een jongerenjury in samenwerking met MovieZone.

Go Short
Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét kortefilmfestival van Nederland. In vijf festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond en worden de Go Short Awards uitgereikt. Sinds 2017 is Go Short de officiële gateway naar de Oscars. Jaarlijks komen zo’n 19.000 bezoekers naar het festival. Houd onze website en social media in de gaten voor updates over het programma. De kaartverkoop start donderdag 15 maart.

Contactinformatie

Adres
Marienburg 38-39 6511 PS NIJMEGEN Route plannen

11 apr 2018 00:00 - 00:00
12 apr 2018 00:00 - 00:00
13 apr 2018 00:00 - 00:00
14 apr 2018 00:00 - 00:00
15 apr 2018 00:00 - 00:00
Belang Belang: nationaal

Contactinformatie

Adres
Marienburg 38-39 6511 PS NIJMEGEN Route plannen