• Battlefieldtours in historische voertuigen

    Battlefieldtours in historische voertuigen
Activiteiten

Beleef de vrijheid

Uit de geschiedenis ontstond een modern museum op één van de mooiste plekken van Nederland. Tussen heuvels en bossen is het verleden tot leven gebracht in het Bevrijdingsmuseum, ten zuidoosten van Nijmegen en Arnhem. In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van geuren, interactieve presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten wordt de bevrijding op boeiende wijze verbeeld. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

Media

Tentoonstelling

Media

Rosie the Riveter

Ten slotte is t/m 1 oktober 2017 de nieuwe tijdelijke expositie ‘Rosie the Riveter’ in het Bevrijdingsmuseum te bezichtigen. ‘Rosie the Riveter’ is de naam die symbool werd voor de Amerikaanse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in fabrieken gingen werken om de arbeidstekorten op te vullen die ontstonden doordat mannen naar het front gingen.

Miljoenen vrouwen trokken naar de fabriekshallen om oorlogsmaterieel te maken: van autobanden tot vliegtuigen. Ze deden zwaar en soms gevaarlijk werk dat voorheen als ‘mannenwerk’ was bestempeld, met een salaris dat vrouwen vóór de oorlog niet snel konden verdienen. De onafhankelijkheid die dit de jonge vrouwen bood smaakte naar meer en de rol van vrouwen op de arbeidsmarkt zou nooit meer hetzelfde zijn.

Hun veelzijdige verhalen komen tot leven in meeslepende filmbeelden, historische objecten van echte Rosies en een groot aantal prachtige nooit eerder vertoonde foto’s. Op zondag 9 april worden er om 13.30 uur en om 15.00 uur open rondleidingen door deze tentoonstelling gegeven door één van de conservatoren van het museum. Reserveren is niet nodig.

Informatie

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

In het Nationaal Bevrijdingsmuseum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van geuren, interactieve presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten wordt de bevrijding op boeiende wijze verbeeld. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek

Meer informatie over Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Media