Meest gezocht
Buitengewoon bijzonder

Welkom in Brummen

Buitengewoon Bijzonder

Brummen, een mooie groene gemeente tussen de Veluwe en IJsselvallei. Rust en ruimte, veelzijdige natuur, afwisselend landschap, monumentale gebouwen, kunst en cultuur en dorpse gezelligheid. Een gemeente met elf kernen, te weten Brummen, Eerbeek, Hall, Leuvenheim, Cortenoever, Rhienderen, Broek, Oeken, Voorstonden, Tonden en Empe.

Eerbeek, groot gegroeid door de papierindustrie, maakt deel uit van de Veluwezoom met z’n mooie bossen en heidelandschappen. In deze bosrijke omgeving vindt men de historische buitenplaats “Huis te Eerbeek”. Zomers rijdt er dagelijks vanuit Eerbeek een stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij via Beekbergen naar Apeldoorn.

  

De oudste kern is Brummen, gelegen aan de IJssel, midden in de IJsselvallei. Mooie uiterwaarden, het pontje naar Bronkhorst, vele monumentale statige panden en meerdere historische buitenplaatsen. Maar ook gezellige terrassen en goede restaurants, van knusse bistro tot dineren op Kasteel Engelenburg.

Maar ook het wereldwijd bekende "The Gallery", een van de grootste namen in de classiccar wereld, is in Brummen te vinden.

Alle kernen hebben wel iets speciaals, van historisch landgoed tot zoals in Hall een kerkje uit de 14e eeuw met prachtige 16eeeuwse gewelfschilderingen. Vanaf dit kerkje start het ‘Hallse pad’, een mooi wandel- en fietspad (onderdeel van het Hanzestedenpad) dat via Broek en het bospad van landgoed Kasteel Engelenburg uitkomt in Brummen. Ook langs het Apeldoorns kanaal tussen Eerbeek en Brummen loopt een prachtig wandel- en fietspad.

Zoveel natuur, kunst en cultuur maken Brummen Buitengewoon Bijzonder!

Bezoek de website van Brummen voor meer informatie.

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel +31 (0)313- 651 282

Icon Contact Kantoor Bezoek de VVV in Brummen

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier