• Varen in Renkum

    Varen in Renkum
  • Ontdek de natuur in Renkum

    Ontdek de natuur in Renkum
  • Bezoek het prachtige Kasteel Doorwerth

    Bezoek het prachtige Kasteel Doorwerth
Meest gezocht
Welkom in Renkum

Welkom in Renkum

Aan de zuidrand van de Veluwe, waar het bosrijke en heuvelachtige landschap overgaat in het weidse rivierengebied, ligt de gemeente Renkum met de kernen Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Wolfheze, Renkum en Heelsum. De gemeente Renkum biedt een scala aan activiteiten. Zo kun je de 'Hemelse berg' beklimmen, fietsen over de Italiaanse weg, genieten van romantische doorzichten in het Zweiersdal en dwalen door de donkere bossen op het landgoed Quadenoord.

De gemeente Renkum heeft veel te bieden, heerlijk een actief dagje doorbrengen op de fiets of te voet door de prachtige omgeving. Een dagje winkelen kan perfect in het gezellige Oosterbeek. Houd je van cultuur en historie? Een bezoekje aan het Airborne Museum ‘Hartenstein’ is een prachtig museum waar je een goed beeld krijgt van de Slag om Arnhem.

De gemeente Renkum is rijk aan natuur, geschiedenis, cultuur en winkels. Zo vind je er Kasteel Doorwerth waar jong en oud een perfecte dag kunnen doorbrengen. Naast Kasteel Doorwerth vind je op de Veluwezoom nog meer kastelen en landgoederen die onderdeel zijn van Gelders Arcadië.

Houd je van historie en heb je altijd al meer willen weten over de Slag om Arnhem? Dan is het Airborne Museum ‘Hartenstein’ een echte aanrader. Zeker de moeite waard is de Airborne Experience waar je in de voetsporen van Britse parachutisten op weg naar Arnhem gaat. Je ontmoet de juichende burgers die al vier lange jaren gebukt gingen onder de Duitse overheersing. Maar de brug bij Arnhem blijkt ‘Een brug te ver’.

Fietsers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in de gemeente. Er ligt een uitgebreid fietsroutenetwerk en er zijn vele speciale fietsroutes uitgezet. Je kunt in de prachtige omgeving genieten van de bijzondere natuur en de gezellige dorpen.

De modeliefhebbers kunnen een heerlijk dagje shoppen in Oosterbeek. Het dorp is gemakkelijk te bereiken en de winkelmedewerkers helpen je graag. Na het winkelen kun je heerlijk nagenieten met een hapje en een drankje op een gezellig terras.

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek VVV Oosterbeek

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Genieten in de gemeente Renkum