Meest gezocht
Welkom in Wageningen

Welkom in Wageningen

Wanneer je in Wageningen komt, voel je meteen dat het hier anders is dan in andere steden. Want waar is de sfeer zo gemoedelijk, internationaal en gastvrij als hier? Als City of Life Sciences werkt Wageningen aan de kwaliteit van leven in de breedste zin van het woord. Denk aan innovaties op het gebied van voeding en gezondheid. De vele (internationale) studenten van onder meer Wageningen University bepalen mede het straatbeeld en gezelligheid op de diverse terrassen in het centrum. Ook de eetcafe’s en restaurants met menu’s uit alle winstreken floreren dankzij de aanwezigheid van deze studenten. Je hebt alle gelegenheid om eens iets nieuws uit te proberen. Ideaal als je een hapje wilt eten nadat je gewinkeld hebt bij de diverse (speciaal)zaken in het centrum.

Wageningen is onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereld Oorlog. In Wageningen werd op 5 mei 1945 de capitulatie getekend. Hotel de Wereld, waar deze historische gebeurtenis plaatsvond, is nog steeds een belangrijke trekpleister in de stad. In het hotel zelf kun je de Capitulatiezaal bekijken. Op het 5 mei plein ervoor vind je het Nationaal Bevrijdingsmonument. Jaarlijks op 4 en 5 mei is de stad een waardig toneel voor de herdenking en viering van onze vrijheid. Bezoek Wageningen ook eens op een van deze dagen en ervaar het warme bad dat de veteranen ten deel valt tijdens het beroemde defilé. 

Wageningen telt meerdere kastelen en landgoederen. De negentiende eeuwse Villa Sanoer is hier een voorbeeld van. Sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw fungeert het als studentenpension en -huis. Deze villa en nog vele andere kastelen en landgoederen zijn onderdeel van de landgoederenzone van de Veluwezoom, ook wel Gelders Arcadië genoemd. 

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek één van de VVV kantoren

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Proef Wageningen

Wil je nog meer toeristische informatie over Wageningen? Ga dan naar de website van Proef Wageningen of bekijk het online magazine.

Online magazine
Wageningen