Veluwezoom Natuurlijk

Ontdek de Veluwezoom

De Veluwezoom, tussen Arnhem en Apeldoorn, is een prachtig natuurgebied wat ook wel het gouden randje van de Veluwe wordt genoemd. De regio ontleent zijn naam aan één van de mooiste en oudste natuurgebieden van Nederland; Nationaal Park Veluwezoom. Dit park bestaat uit 5100 hectare bos, heide, zandverstuivingen en landgoederen. De Veluwezoom is een geliefde plek om te wandelen, paardrijden en fietsen/mountainbiken in de bossen en uit te kijken over de glooiende heuvels en bloeiende heide.

Op diverse plaatsen zijn wildobservatieposten zoals De Elsberg en de Emma-Piramide. Neem je verrekijker mee, want de kans is groot dat je herten, zwijnen, vossen of Schotse hooglanders ziet!

Daarbij vind je op de Veluwezoom fraaie buitenplaatsen en landgoederen, leuke adresjes voor eten en drinken, gezellige doe-dingen voor kinderen en volop mogelijkheden voor de buitensporters onder ons. Op dit relatief kleine gebied is voor werkelijk elke doelgroep iets moois te beleven. Bekijk veluwezoom.nl voor de leukste uitjes.

Is één dagje niet voldoende? Geen nood. Op de Veluwezoom vind je talloze overnachtingsmogelijkheden, varierend van avontuurlijke (natuur)campings en knusse chalets tot luxe villahotels met uitzicht over de IJssel tot sfeervolle suites in een kasteel. Je verblijf op de Veluwezoom kan daarom niet lang genoeg duren!

Video

Toeren over de Posbank

Media

Tour over de Posbank

Geniet van een ontspannen fietstocht of tocht met geruisloze, elektrische scooters langs de mooiste plekken van het gebied met prachtige vergezichten. Je tourt door de bossen, heidevelden en langs wildobservatiepunten. De E-bike of scooter helpt jou om makkelijker dit heuvelachtige gebied te trotseren. Bij de VVV Rheden / VeluweActief krijg je natuurlijk tips waar en hoe je het beste de herten kan spotten en het mysterieuze en imponerende geluid van burlende edelherten kunt horen. Tip: Neem een verrekijker mee!

Extra informatie
Dag verhuur 10.00 – 17.00 uur = € 20,-
Het is tot en met oktober mogelijk om in overleg de e-bikes ook later op de avond in te leveren. Combineer het met een heerlijk etentje bij één van de horecagelegenheden. Voor groepen vanaf 4 personen wordt ook ’s avonds het dagtarief gehanteerd. Liever met een gids op pad? € 100,- extra per groep voor een tochtje van 2 uur.

Dinsdag t/m zondag geopend. Wel even reserveren.


Veluwe Actief, VVV& Fietsverhuur
Veluwetransferium Posbank
Heuvenseweg 5a
6991 JE Rheden
026 495 3050
www.veluweactief.nl