• Proef de Groesbeekse wijn

  Proef de Groesbeekse wijn
 • Ontmoet de dieren in de Millingerwaard

  Ontmoet de dieren in de Millingerwaard
 • Ontdek Afrika dicht bij huis!

  Ontdek Afrika dicht bij huis!
 • Lekker op 't terras bij Oortjeshekken!

  Lekker op 't terras bij Oortjeshekken!
 • Fiets over het spoor met de Grenzland-Draisine!

  Fiets over het spoor met de Grenzland-Draisine!
Meest gezocht
Welkom in Berg en Dal

Welkom in Berg en Dal

Met verschillende en verrassende  landschappen, gezellige dorpen en de rijke historie weet de gemeente Berg en Dal iedereen te verrassen. Het gebied is veelzijdig en uniek, zo is Groesbeek rijk aan wijngaarden en kun je fietsen over heuvels en door uitgestrekte polders. Ook de winkelliefhebbers zullen zich vermaken met het brede winkelaanbod. Jaarlijks vinden er allerlei evenementen plaats in de omgeving, waaronder de Wijnfeesten, de Zevenheuvelenloop en het Historisch vervoer in Millingen.  Anderzijds biedt de gemeente ook rust, ruimte en natuur waar fietsers en wandelaars eindeloos kunnen genieten.

De sfeer van de gemeente kun je het beste ervaren wanneer je er zelf bent. Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden in de omgeving. Zo kun je blijven slapen bij de boer of op een gezellige camping maar er zijn ook hele leuke B&B’s en mooie hotels te vinden.

In de omgeving kun je eindeloos genieten van de natuur. Zo kun je een dagje door brengen in het prachtige natuurgebied de Millingerwaard of heerlijk tot rust komen in de Ooijpolder. Een mooie wandeling maken in het natuurreservaat Duivelsberg is ook zeker een aanrader.

Rijke historie? Dat is niets te veel gezegd, want de Romeinen kenden de prachtige omgeving al en dit is bijvoorbeeld terug te zien in het Romeis Aquaduct in Berg en Dal. In Groesbeek vind je veel restanten van de Tweede Wereldoorlog. Het dorp speelde een belangrijke rol en is bekend van wege de Market Garden operatie. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is een prachtig museum gewijd aan de bevrijding. In de gemeente vind je ook het Afrika museum en Museumpark Orientalis Heilig Landstichting die beide zeker een bezoekje waard zijn.

Heerlijk speciaal bieren proeven kan bij brouwerij d’n Drul in hartje Groesbeek, struinen doe je in de Gelderse poort en lekker eten kun je in één van de vele restaurantjes in de gemeente Berg en Dal. Het veelzijdige gebied is tevens perfect voor wandelaars en fietsers van elk niveau. Er zijn veel routes die je kunt volgen. In Berg en Dal geniet je van de natuur, historie en cultuur  en bijkomen tijdens je tocht doe je natuurlijk op een leuk terrasje. 

▼ Lees meer over Berg en Dal

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (€ 0,45 per minuut)

Icon Contact Kantoor Bezoek VVV Berg en Dal

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Social Wall