Meest gezocht
De Liemers Helemaal Goed

De Liemers helemaal goed!

De Liemers is een stukje onbekend Nederland maar zeker niet onbemind. Voor iedereen is er wat te beleven. Zo kunnen de cultuursnuivers de prachtige historische gebouwen bezichtigen. De Liemers is ook zeer geschikt voor een lekker dagje winkelen, wandelen of  fietsen. Zevenaar is het bruisende hart van De Liemers en heeft een gezellig centrum. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk op een terrasje zitten of een ijsje eten bij de ijssalon. De stad heeft een variërend winkelaanbod, historische gebouwen en vele evenementen. Wil je even bijkomen van alle indrukken van de Liemers? Dat kun je het best doen op de Europakade in Tolkamer. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de drukste waterweg van Europa. Of wil je een frisse duik nemen in het water? Kom dan naar recreatiegebied de Rhederlaag of de Bijland.

Zevenaar
Zevenaar is het bruisende hart van De Liemers en heeft niet alleen een gezellig centrum met een gevarieerd winkelaanbod, ook worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd. Cultuursnuivers kunnen hier hun hart ophalen want in Zevenaar staan een aantal historische gebouwen die zeker een bezoek waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld Buitengoed de Panoven, een goed bewaard gebleven baksteen- en dakpanfabriek uit 1850. Op dit erfgoed kun je de historie op een leuke manier beleven, genieten van de mooie natuur, smaakvolle streekproducten proeven en duurzaam overnachten in één van de Natuurlodges. 

Fiets- en skeelerroutes

Het veelzijdige landschap van de Liemers is ideaal voor een heerlijk dagje uit in de natuur. De gemeente Duiven heeft een Toeristisch Overstap Punt (TOP) van waaruit je aantrekkelijke fiets- en skeelerroutes kunt volgen door de Liemers en de Achterhoek. Zo start bijvoorbeeld bij de TOP bijvoorbeeld de Kunst- en Cultuurroute Duiven; een mooie bewegwijzerde fietsroute langs monumenten, kunstwerken en historische plekken in Duiven, Groessen en Loo. Tour Culinair de Liemers is een jaarlijks terugkerend fietsevenement en laat deelnemers kennismaken met culinaire locaties in de Liemers. Het vindt ieder jaar in de zomer plaats, maar je kunt de fietstocht ook na het evenement op eigen gelegenheid fietsen. 

Evenementen
Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de tuinen van Huis Bingerden. Deze worden verschillende malen per jaar voor bezoekers opengesteld. Het grootste jaarlijkse evenement van Westervoort, 'Westervoort in beweging', vindt altijd plaats tijdens het laatste weekend van de basisschoolvakantie. De plaatselijke overheid, het bedrijfsleven en de verenigingen presenteren zich dan tijdens een grootse braderie. Tevens vindt dan ook in de hele regio bekende 'truckersrun' plaats, een karavaan van vrachtwagens die een tocht met verstandelijk gehandicapten uit de regio maken.

In de nieuwe toeristische informatiegids van de Liemers vind je o.a. verrassende bezienswaardigheden, Liemerse streekproducten, fietsroutes, informatie over wandelen, varen, waterrecreatie, bijzondere overnachtingen, eten & drinken, winkelen etc. Kortom... De Liemers helemaal goed! De gids is te verkrijgen bij het toeristisch bedrijfsleven en de VVV’s in de Liemers.

▼ Lees meer over de Liemers

Download De Liemers Minimap!

Gemeenten in de Liemers