• Welkom in de Liemers

  Welkom in de Liemers
 • Kijk uit op de Rijn vanaf de Europakade

  Kijk uit op de Rijn vanaf de Europakade
 • Een dag actief op het water in de Liemers!

  Een dag actief op het water in de Liemers!
 • Ga een dagje winkelen in Zevenaar!

  Ga een dagje winkelen in Zevenaar!
 • Ga op pad in de Liemers!

  Ga op pad in de Liemers!
Meest gezocht
De Liemers Helemaal Goed

De Liemers helemaal goed!

De Liemers is een stukje onbekend Nederland maar zeker niet onbemind. Voor iedereen is er wat te beleven. Zo kunnen de cultuursnuivers de prachtige historische gebouwen bezichtigen. De Liemers is ook zeer geschikt voor een lekker dagje winkelen, wandelen of  fietsen. Zevenaar is het bruisende hart van De Liemers en heeft een gezellig centrum. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk op een terrasje zitten of een ijsje eten bij de ijssalon. De stad heeft een variërend winkelaanbod, historische gebouwen en vele evenementen. Wil je even bijkomen van alle indrukken van de Liemers? Dat kun je het best doen op de Europakade in Tolkamer. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de drukste waterweg van Europa. Of wil je een frisse duik nemen in het water? Kom dan naar recreatiegebied de Rhederlaag.

Zevenaar
Zevenaar is het bruisende hart van De Liemers en heeft niet alleen een gezellig centrum met een gevarieerd winkelaanbod, ook worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd. Cultuursnuivers kunnen hier hun hart ophalen want in Zevenaar staan een aantal historische gebouwen die zeker een bezoek waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld Buitengoed de Panoven. Op en om dit erfgoed valt veel te ontdekken en te beleven van stenen maken, tot speurtochten naar de bevers en vossen, tot zoektochten naar eetbare planten, tot tochten met met verhalen over verdronken dorpen en nog veel meer.

Doesburg
De gemeente Doesburg is één van de zeven Hanzesteden aan de IJssel  en heeft vooral bekendheid gekregen door de Doesburgsche Mosterdfabriek annex museum. Société Musée Lalique Pays Bas is vanuit Parijs aangewezen als "Lalique Collector". Het museum met bijna 200 glasobjecten van de wereldberoemde kunstenaar  René Lalique is een voorproefje voor het grote museum dat over 2 jaar van Doesburg een Lalique-stad moet gaan maken. Eet een ijsje op het terras van Hotel Doesburg aan de IJssel, waar je natuurlijk ook het verblijf kan verlengen in één van de prachtige hotelkamers. Je kunt niet weg uit Doesburg zonder een biertje te hebben gedronken in Stadsbierhuys de Waag, het oudste café van Nederland!

Fiets- en skeelerroutes
Het veelzijdige landschap van de Liemers is ideaal voor een heerlijk dagje uit in de natuur. De gemeente Duiven heeft een Toeristisch Overstap Punt (TOP) van waaruit je aantrekkelijke fiets- en skeelerroutes kunt volgen door de Liemers en de Achterhoek. Zo start bijvoorbeeld bij de TOP bijvoorbeeld de Kunst- en Cultuurroute Duiven; een mooie bewegwijzerde fietsroute langs monumenten, kunstwerken en historische plekken in Duiven, Groessen en Loo. Tour Culinair de Liemers is een jaarlijks terugkerend fietsevenement en laat deelnemers kennismaken met culinaire locaties in de Liemers. Het vindt ieder jaar in de zomer plaats, maar je kunt de fietstocht ook na het evenement op eigen gelegenheid fietsen. 

Evenementen
Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de tuinen van Huis Bingerden. Deze worden verschillende malen per jaar voor bezoekers opengesteld. Het grootste jaarlijkse evenement van Westervoort, 'Westervoort in beweging', vindt altijd plaats tijdens het laatste weekend van de basisschoolvakantie. De plaatselijke overheid, het bedrijfsleven en de verenigingen presenteren zich dan tijdens een grootse braderie. Tevens vindt dan ook in de hele regio bekende 'truckersrun' plaats, een karavaan van vrachtwagens die een tocht met verstandelijk gehandicapten uit de regio maken.

In de nieuwe toeristische informatiegids van de Liemers vind je o.a. verrassende bezienswaardigheden, Liemerse streekproducten, fietsroutes, informatie over wandelen, varen, waterrecreatie, bijzondere overnachtingen, eten & drinken, winkelen etc. Kortom... De Liemers helemaal goed! De gids is te verkrijgen bij het toeristisch bedrijfsleven en de VVV’s in de Liemers.

▼ Lees meer over de Liemers

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (€ 0,45 per minuut)

Icon Contact Kantoor Bezoek één van de VVV kantoren

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Toeristische informatiegids

Toeristische informatiegids de Liemers

Met de groene uiterwaarden en historische overleveringen weet de Liemers je telkens weer te verrassen. Wat het gebied zo leuk maakt, is de diversiteit. Aan de ene kant rust, ruimte en natuur, aan de andere kant grote woonwarenhuizen, zoals op het terrein van Nieuwgraaf, gezellige winkelgebieden en sfeervolle recreatievoorzieningen. Dit fraaie stukje Nederland is nog niet door de massa ontdekt. Het bezorgt je een gevoel dat je eigenlijk zelf moet ervaren. We dagen je graag uit om op ontdekkingsreis te gaan door de Liemers. Per fiets, boot of wandelend. Het kan hier allemaal. Je zult verbaasd zijn wat er allemaal op je pad komt. Voel je thuis in de Liemers! En geniet.

Hiernaast vind je de Toeristische informatiegids van de Liemers, de gids is te verkrijgen bij het toeristisch bedrijfsleven en de VVV’s in de Liemers. 

Social Wall