Land van Maas en Waal

Gemeenten: BeuningenHeumenWijchen

Het wonderschone Land van Maas en Waal is bezongen in één van de bekendste nummers van Boudewijn de Groot. In deze streek is het nog volop genieten met de vele waterrecreatie mogelijkheden, maar het Land van Maas en Waal heeft, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, meer te bieden dan alleen maar water.

Bij een bezoek aan het prachtige Land van Maas en Waal kom je ogen tekort bij het aanschouwen van de prachtige natuur. Fietsen en wandelen zijn hier de beste en leukste manieren om te bewegen, bijvoorbeeld met de land van maas en waal fietsroute. Je hebt dan permanent uitzicht op de romantische landerijen, het water, de rivier en de idyllische dijkhuisjes. Maar dit gebied heeft nog veel meer verborgen gezichten. De vele pontjes die je tegenkomt vormen al jaren de verbinding met het 'vaste land'. Een overtocht geeft je een andere blik op het landschap en de rivieren. Nieuwe ontdekkingen doe je zeker in de zogenaamde 'nieuwe natuur'. Hier vind je de ongerepte natuur waar je vrij kunt dwalen en verdwalen.

Tips in het Land van Maas en Waal

Tentoonstelling 'Van Tienakker tot de Oversteek" bij Museum Kasteel Wijchen

De tentoonstelling ‘Van Tienakker tot de Oversteek. De bevrijding van het Land van Maas en Waal 1944 – 1945’ vertelt het bevrijdingsverhaal van bewoners van het Land van Maas en Waal. Met bijzondere objecten, foto’s, filmbeelden en anekdotes geeft de expositie een lokale kijk op de bevrijding.

'Van Tienakker tot de Oversteek'
Wellness en Golf

Voor de een bestaat een relaxdag uit een bezoek aan een sauna, thermen of wellnesshotel. De ander ontspant juist op de golfbaan of door een rustige wandeling. Maar je kan dit ook prima combineren; overdag golfen op een van de mooiste golfbanen van Nederland en je daarna laten verwennen in een wellness-resort!

Wellness en Golf
Kerst Sprookjesfestijn Wijchen

Sprankelend Wijchen wordt een levend sprookje. Ontdek de meest wonderlijke sprookjesavonturen
tijdens het Kerst Sprookjesfestijn! Kom deze winter op 20 en 21 december naar het Kerst Sprookjesfestijn en ervaar de magie van sprookjes in het betoverende centrum van Wijchen!

Kerst Sprookjesfestijn
Beuningen On Ice

Kom naar het sfeervolle Beuningen On Ice dat plaatsvindt van 13 december t/m 4 januari 2015. Dit winterse festijn beschikt over een overdekte ijsbaan met een apart gedeelte voor kinderen, een koek & zopietent, schaatscafé en entertainment voor alle leeftijden.

Beuningen On Ice
Extreme Adrenaline in het nieuwe Klimpark Zips&Ropes

Nabij recreatiegebied Groene Heuvels, op het gelijknamige vakantiepark is een nieuwe attractie: Klimpark Zips&Ropes. The Events Bakery, bekend van diverse grote eventlocaties zoals Paintball Boerderij en Heldenfeestje, heeft een bijzonder concept voor fanatieke klimmers ontwikkeld: Zips&Ropes!

Zips&Ropes
Dijkgeheimen

Daarmee sta je oog in oog tijdens deze twee nieuwe fietsroutes door het Land van Maas en Waal. Tochten langs prachtige stadjes aan het water, kastelen, boerderijen en oude steenfabrieken. Hoofdrolspelers zijn dijken, gemalen en sluizen. En mysterieuze dijkmagazijnen, die tijdens die route tot leven komen...

Dijkgeheimen

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Land van Maas en Waal

Toeristische informatie over het Land van Maas en Waal?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
Icon Youtube 2013 Bekijk onze videos op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

landvanmaasenwaal-logo-module.jpg

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Acoo -+-gids

Voordeelbonnenboekjes -homepage -VVV

VVV Cadeaubon

VVV-cadeaubonnen