Land van Maas en Waal

Gemeenten: BeuningenHeumenWijchen

Het wonderschone Land van Maas en Waal is bezongen in één van de bekendste nummers van Boudewijn de Groot. In deze streek is het nog volop genieten met de vele waterrecreatie mogelijkheden, maar het Land van Maas en Waal heeft, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, meer te bieden dan alleen maar water.

Bij een bezoek aan het prachtige Land van Maas en Waal kom je ogen tekort bij het aanschouwen van de prachtige natuur. Fietsen en wandelen zijn hier de beste en leukste manieren om te bewegen, bijvoorbeeld met de land van maas en waal fietsroute. Je hebt dan permanent uitzicht op de romantische landerijen, het water, de rivier en de idyllische dijkhuisjes. Maar dit gebied heeft nog veel meer verborgen gezichten. De vele pontjes die je tegenkomt vormen al jaren de verbinding met het 'vaste land'. Een overtocht geeft je een andere blik op het landschap en de rivieren. Nieuwe ontdekkingen doe je zeker in de zogenaamde 'nieuwe natuur'. Hier vind je de ongerepte natuur waar je vrij kunt dwalen en verdwalen.

Tips in het Land van Maas en Waal

Operation Market Garden 70 jaar in Wijchen

Op 17 september 2014 is het 70 jaar geleden dat Operation Market Garden begon. We herdenken dit én vieren de vrijheid met o.a. kransleggingen, herdenkingsritten met historische voertuigen, tentoonstellingen, muziekfestivals en street-painting door kunstenaars.

Operation Market Garden 70 jaar
Tentoonstelling 'Van Tienakker tot de Oversteek" bij Museum Kasteel Wijchen

‘Van Tienakker tot de Oversteek. De bevrijding van het Land van Maas en Waal 1944 – 1945’ vertelt het bevrijdingsverhaal van bewoners van het Land van Maas en Waal. Hoe hebben zij het offensief ervaren? De expositie sluit aan bij de 70-jarige herdenking rondom Operation Market Garden, die in de derde week van september plaatsvindt.

'Van Tienakker tot de Oversteek'
Leurse Jaarmarkt

Op zondag 7 september viert Leur voor de vierde keer zijn Jaarmarkt. Ook dit jaar weer de lekkerste streekproducten om te proeven en te kopen, streekverhalen uit het Land van Maas & Waal, Middeleeuws en hedendaags vermaak voor kleine en grote mensen en muziek om bij weg te dromen.

Activiteiten Land van de Heerlijkheden
Lekko! Schippers in zicht

In augustus en september zijn er op zes plaatsen rondom de Waal diverse activiteiten te beleven en tentoonstellingen te bezichtigen in het kader van Lekko! Schippers in zicht. Lekko! is een verbastering van 'Let go', deze uitroep wordt gebruikt bij het losgooien van de trossen of het uitbrengen van het anker.

Lekko! Schippers in zicht
Holland Ladies Tour in Wijchen

Op zaterdag 6 september wordt in Wijchen zowat de hele wereldtop van het vrouwenwielrennen verwacht. De start en de finish van de Holland Ladies Tour zal in Wijchen zijn, op de Kasteellaan. De Holland Ladies Tour is een zevendaagse profwedstrijd, waaraan twintig teams van elk zes wielrensters meedoen.

Holland Ladies Tour

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Land van Maas en Waal

Toeristische informatie over het Land van Maas en Waal?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook