Land van Maas en Waal

Gemeenten: BeuningenHeumenWijchen

Het wonderschone Land van Maas en Waal is bezongen in één van de bekendste nummers van Boudewijn de Groot. In deze streek is het nog volop genieten met de vele waterrecreatie mogelijkheden, maar het Land van Maas en Waal heeft, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, meer te bieden dan alleen maar water.

Bij een bezoek aan het prachtige Land van Maas en Waal kom je ogen tekort bij het aanschouwen van de prachtige natuur. Fietsen en wandelen zijn hier de beste en leukste manieren om te bewegen, bijvoorbeeld met de land van maas en waal fietsroute. Je hebt dan permanent uitzicht op de romantische landerijen, het water, de rivier en de idyllische dijkhuisjes. Maar dit gebied heeft nog veel meer verborgen gezichten. De vele pontjes die je tegenkomt vormen al jaren de verbinding met het 'vaste land'. Een overtocht geeft je een andere blik op het landschap en de rivieren. Nieuwe ontdekkingen doe je zeker in de zogenaamde 'nieuwe natuur'. Hier vind je de ongerepte natuur waar je vrij kunt dwalen en verdwalen.

Tips in het Land van Maas en Waal

Maas en Waalse Oogstdagen

Proef en beleef het buitenleven! Tijdens de Maas & Waalse Oogstdagen op 9 en 10 augustus, kun je het zelf ervaren; hooibalen stapelen, kleinvee aaien of bezoek de streekmarkt en het landbouwplein. Nieuwsgierig naar het reilen en zeilen op een melkveebedrijf? Bezoek dan de familie van Eck.

Maas en Waalse Oogstdagen
Tentoonstelling 'Van Tienakker tot de Oversteek" bij Museum Kasteel Wijchen

‘Van Tienakker tot de Oversteek. De bevrijding van het Land van Maas en Waal 1944 – 1945’ vertelt het bevrijdingsverhaal van bewoners van het Land van Maas en Waal. Hoe hebben zij het offensief ervaren? De expositie sluit aan bij de 70-jarige herdenking rondom Operation Market Garden, die in de derde week van september plaatsvindt.

'Van Tienakker tot de Oversteek'
Gelderland: de mooiste waterkant van Nederland

Struinen in de uiterwaarden, fietsen langs dijkjes, varen op het water: de prachtige Gelderse rivieren brengen je langs pittoreske plaatsjes, kastelen, musea en de leukste terrassen. Met de (fiets)pendelboot die van 15 juli tot en met 28 augustus op dinsdag en donderdag over de Waal, de Rijn en de IJssel vaart, kun je natuur, cultuur en stadsbezoek eindeloos combineren!

Rivieren
Veerpontjes Beuningen - Slijk Ewijk

Het fiets- en voetveer is de weg tussen de twee oevers van de gemeenten Overbetuwe en Beuningen. Toeristisch verbindt het op een nostalgische wijze twee prachtig mooie gemeenten en hun uitloopgebieden met elkaar. Fietsers en wandelaars kunnen vanaf 13 juni voortaan de Waal oversteken tussen Beuningen en Slijk-Ewijk.

Veerpontjes Beuningen - Slijk Ewijk

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Land van Maas en Waal

Toeristische informatie over het Land van Maas en Waal?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
Icon Youtube 2013 Bekijk onze videos op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

landvanmaasenwaal-logo-module.jpg

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Acoo -+-gids

Voordeelbonnenboekjes -homepage -VVV

VVV Cadeaubon

VVV-cadeaubonnen