Welkom in Renkum

Genieten in de dorpen

Aan de zuidrand van de Veluwe, waar het bosrijke en heuvelachtige landschap overgaat in het weidse rivierengebied, ligt de gemeente Renkum met de kernen Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Wolfheze, Renkum en Heelsum. De gemeente Renkum biedt een scala aan activiteiten. Zo kun je de 'Hemelse berg' beklimmen, fietsen over de Italiaanse weg, genieten van romantische doorzichten in het Zweiersdal en dwalen door de donkere bossen op het landgoed Quadenoord. Om de Westerbouwing, hoog gelegen aan de oever van de Rijn, niet te vergeten!
Vanaf begin 1900 veranderde de Villalaan van Oosterbeek in een winkelstraat. Vanuit daar is het uitgegroeid tot het centrum van Oosterbeek. Nu heeft Oosterbeek een winkelaanbod met ruim 55 winkels en heeft alles in huis voor een gezellig dagje shoppen.
Naast winkelen is Oosterbeek ook zeer geschikt voor een heerlijke lunch met een lekker kopje koffie of geniet van een gebakje op het terras. Oosterbeek is goed te bereiken en heeft goede parkeergelegenheden. Laat je verrassen en kom winkelen in Oosterbeek!

Cultuur En Historie Renkum

De gemeente  Renkum heeft een rijk aanbod aan cultuur en historie. Gemeente Renkum is dé Airborne-gemeente van Nederland. In september 1944 begon hier de Slag om Arnhem. De herinneringen aan deze tijd zijn nog altijd aanwezig in alle dorpen van de gemeente.

Natuur Renkum

Kom je voor de natuur naar de gemeente Renkum dan zit je helemaal goed. Het bijzondere Renkums Beekdal is zeker een bezoek waard, maar ook de natuur in de dorpen van de gemeente Renkum kun je niet missen.

 

Actief Renkum

De gemeente Renkum heeft een breed scala aan mooie natuur, cultuur en historie te bieden. Erg aantrekkelijk voor een mooie fiets- of wandeltocht tocht langs deze veelzijdige aspecten van de gemeente Renkum.

 

 

Gastvrij Renkum

Als toerist zit je in de gemeente Renkum helemaal goed op het gebied van gastvrijheid. In de omgeving zijn verschillende hotels en bed and breakfasts, maar je kunt ook je 'eigen hotel' meenemen naar één van de campings die zich gevestigd hebben in de gemeente.

 

Toeristische informatie

Toeristische informatie over de regio Arnhem Nijmegen?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
Icon Youtube 2013 Bekijk onze videos op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

VVV Cadeaubon

VVV-cadeaubonnen

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Acoo -+-gids

Voordeelbonnenboekjes -homepage -VVV