Rheden

Genoeg reden voor Rheden

De dorpen Velp, Rheden en Dieren vormen samen met de kleine kernen Spankeren, Ellecom, De Steeg en Laag-Soeren de gemeente Rheden. De gemeente Rheden ligt in de Zuid- Oost Veluwezoom, een prachtig gebied tussen de IJsselvallei en de Veluwe. Je vindt hier uiterwaarden, stuwwallen, sprengen en beekdalen, landgoederen, agrarisch gebied, bos en heide.

Veluwezoom Natuurlijk (web).jpgActief in de natuur
De gemeente Rheden heeft het allemaal! Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en nog veel meer. Tijdens een wandeling over de heide heb je grote kans de schaapskudde met herder tegen te komen. In het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, Veluwetransferium Posbank, krijg je informatie over het natuurgebied en de cultuurhistorie. Het is tevens het startpunt voor sportieve en educatieve activiteiten voor jong en oud. Denk aan mountainbiken, Down Hill Steppen en andere (groeps)arrangementen op maat.

Bezienswaardigheden
Bezichtig de vele landgoederen en monumentale villa's zoals het bekende Kasteel Middachten. Het Openluchttheater, Domein Hof te Dieren, wijngaard, en De Spelerij / Uitvinderij zijn zeker een bezoek waard. Vanuit Dieren vertrekt een originele stoomtrein richting Apeldoorn. Blijf slapen in een kasteel, nostalgische villa, trendy hotel, op de camping of in een tipi; voor iedere wens is er een slaapplaats. Kortom; de gemeente Rheden is dé ideale vakantiebestemming voor iedereen die van natuur, sport en cultuur houdt. Of het nou gaat om inspanning of ontspanning: in Rheden ben je aan het goede adres.

Overnachten -in -rheden -velp -ellecom -dieren

In de dorpen Velp, Rheden en Dieren en de kleine kernen Spankeren, Ellecom, De Steeg en Laag-Soeren zijn heerlijke overnachtingsmogelijkheden te vinden. Zo zijn er diverse B&B's, campings en luxe hotels!

 

Paardrijden -in -rheden -velp -ellecom -dieren

Uniek platform gericht op paardenrecreatie in de gemeente Rheden. Onder de noemer Lekker Paardrijden, wordt alle informatie die ruiters en menners nodig hebben om heerlijk met hun paard te kunnen recreëren in de gemeente Rheden weergegeven.

Ommetjes Rheden

Er zijn vier lokale wandelommetjes door de gemeente Rheden verschenen. Deze lopen door het stroomgebied van beken en sprengen op de Veluwezoom.De routes hebben ieder een lengte van 6 tot 10 kilometer en kunnen worden gestart vanuit Velp, Spankeren en Laag Soeren.

Rheden

Er is een nieuwe versie van de succesvolle fietsroute Royaal Rhedenroute op de markt gebracht. De fietsroute is 53 kilometer lang en voert langs de vele royale buitens in de gemeente Rheden. De route is aantrekkelijk door zijn grote variatie in landschap en de vele fraaie landhuizen onderweg.

 Kijk voor meer informatie over de gemeente Rheden op www.rheden.nl

Toeristische informatie de Veluwezoom

Toeristische informatie over de Veluwezoom?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze videos op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

veluwezoom-logo-module.jpg