• Bezoek het prachtige Kasteel Biljoen

    Bezoek het prachtige Kasteel Biljoen
  • Ontdek de geschiedenis in Rheden

    Ontdek de geschiedenis in Rheden
  • Geniet in het gezellige Rheden

    Geniet in het gezellige Rheden
Ontdek het snel
Welkom in Rheden

Welkom in Rheden

Genoeg reden voor Rheden

De dorpen Velp, Rheden en Dieren vormen samen met de kleine kernen Spankeren, Ellecom, De Steeg en Laag-Soeren de gemeente Rheden. De gemeente Rheden ligt in de Zuid- Oost Veluwezoom, een prachtig gebied tussen de IJsselvallei en de Veluwe. Je vindt hier uiterwaarden, stuwwallen, sprengen en beekdalen, landgoederen, agrarisch gebied, bos en heide.

Actief in de natuur
De gemeente Rheden heeft het allemaal! Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en nog veel meer. Tijdens een wandeling over de heide heb je grote kans de schaapskudde met herder tegen te komen. In het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, Veluwetransferium Posbank, krijg je informatie over het natuurgebied en de cultuurhistorie. Het is tevens het startpunt voor sportieve en educatieve activiteiten voor jong en oud. Denk aan mountainbiken, Down Hill Steppen en andere (groeps)arrangementen op maat.

Bezienswaardigheden
Bezichtig de vele landgoederen en monumentale villa's zoals het bekende Kasteel Middachten. Het Openluchttheater, Domein Hof te Dieren, wijngaard, en De Spelerij / Uitvinderij zijn zeker een bezoek waard. Vanuit Dieren vertrekt een originele stoomtrein richting Apeldoorn. Blijf slapen in een kasteel, nostalgische villa, trendy hotel, op de camping of in een tipi; voor iedere wens is er een slaapplaats. Kortom; de gemeente Rheden is dé ideale vakantiebestemming voor iedereen die van natuur, sport en cultuur houdt. Of het nou gaat om inspanning of ontspanning: in Rheden ben je aan het goede adres.

 

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (€ 0,45 per minuut)

Icon Contact Kantoor Bezoek VVV Rheden

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Kade in Dieren

De kade in Dieren

Vanaf nu kunnen (pendel)boten aanmeren aan de nieuwe kade in Dieren.

Vijf dorpen van de gemeente Rheden liggen aan de IJssel. Helaas was er tot voor kort geen goede aanlegmogelijkheid voor pendel- en rondvaartboten. Daar is nu verandering in gekomen! Vanaf nu bestaat de mogelijkheid om aan te leggen aan de nieuwe kade in Dieren Zuid.

Wethouder Nicole Olland: “Als wethouder Toerisme ben ik ontzettend blij met deze nieuwe kade in Dieren. Hierdoor kunnen nog meer toeristen genieten van het mooie Dieren en de prachtige IJssel. De boottocht, gecombineerd met de stroomtrein is een leuk evenement voor jong en oud. Ik hoop dat deze kade ook een impuls betekent voor de horeca in het gezellige Dieren Zuid.”

Pendelboot
Van 14 juli tot en met 27 augustus, maken toeristische pendelboten vaartochten over de IJssel, Rijn en Waal. Er gaan 2 tochten heen en weer over de IJssel, van Arnhem en Zutphen en van Deventer naar Doesburg. Beide tochten maken een korte stop aan de nieuwe kade in Dieren zodat mensen aan of van boord kunnen. Fietsen mogen mee aan boord van deze pendelboten. Meer informatie over de dagen, vaartijden en prijzen vind je op gelderlandwaterkant.nl.

Veluwe IJssel Boemel
Het is ook mogelijk om de stoomtrein en de pendelboot te combineren in 1 arrangement. U kunt dan met de stoomtrein van Apeldoorn naar Dieren en vanaf daar verder met de pendelboot Zutphen, of andersom. Kijk voor meer informatie over deze unieke combinatie op stoomtrein.org.