Meest gezocht
Veluwezoom Natuurlijk

Welkom op de Veluwezoom

Het oudste Nationale park van Nederland, hoge toppen zoals de Posbank, eindeloze heidevelden, wild spotten en duizelingwekkende haarspeldbochten. Maar ook: gezellige dorpen, imposante landgoederen en de kronkelende rivier de IJssel. Genoeg te ontdekken en beleven. Dus pak je wandelschoenen of fiets of huur een elektrische scooter in het gebied. Ga er op uit. Wij heten je graag welkom!

 

Nationaal Park Veluwezoom
De Veluwezoom is een waar eldorado voor wandelaars, fietsers en ruiters. Meer dan 5.000 hectare bos, heide, stuifzand en landgoederen aan de oostelijke rand van de Veluwe. Cross de heuvels op met je mountainbike of geniet rustig fietsend van de prachtige heide en wie weet spot je onderweg wel een edelhert of wild zwijn. Vanaf de 90 meter hoge Posbank heb je een schitterend uitzicht over de Veluwe, IJssel tot ver in de Achterhoek. Andere hotspots: de schaapskudde in Rheden, de beken en sprengen bij Beekhuizen en Laag-Soeren en de wildkijkhut De Elsberg in Dieren.

Wil je de Veluwezoom eens op een andere manier ontdekken, per segway of e-scooter of met een gps-tocht? Polysport Activiteitenpark in Dieren of Veluwe Actief Oversteegen in Rheden helpen je graag verder!

Start je bezoek aan de Veluwezoom bij het bezoekerscentrum van Vereniging Natuurmonumenten in Rheden, Landgoed Beekhuizen in Velp, parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg of De Priesnitzhoeve in Laag-Soeren. Je wandelroute kies je hier.

Een lint van landgoederen – Gelders Arcadië
Van oudsher trok de Veluwezoom welgestelde families. Zij lieten hier hun buitens en monumentale villa’s bouwen. Waan je terug in deze tijd en breng een bezoek aan Kasteel Middachten, Landgoed Rhederoord of Kasteel Rosendael. Fiets je de route Gelders Arcadië Oost, dan kom je overal langs!

De IJssel
De IJssel wordt ook wel de mooiste rivier van Nederland genoemd, en dat is niet voor niets! De rivier kronkelt door uitgestrekte uiterwaarden vol vogels, reeën en bloemen. Je kan hier lekker uitwaaien. Met de fiets steek je met een pontje de rivier over, toer door de omgeving en neem een verfrissende duik in de Rhederlaag. Niet zo dol op natuurwater? Ga dan naar het openluchtzwembad Rheden.

Kom je met de boot? Aanleggen kan aan de kade in Dieren, overnachten in de jachthaven in De Steeg. Bij Rhederlaag kan je een boot huren of zeilles nemen.

Gezellige dorpen
Na een dagje actief is het natuurlijk heerlijk om even te ontspannen bij de horeca in één van de dorpen langs de randen van de Veluwezoom; Velp, Rozendaal, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren, Laag-Soeren, Eerbeek en Loenen. Velp is bekend om haar gevarieerde winkelaanbod. In Dieren is een theater en filmhuis. Check de evenementenkalender om je uitje te plannen!

Zeker ook doen!
Laat je rondleiden door de grootste ommuurde wijngaard van Nederland, Domein Hof te Dieren. De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven bij De Spelerij /Uitvinderij in Dieren, een speel- en doepark waar de fantasie en creativiteit volop geprikkeld wordt. Maak een ritje met de stoomtrein over de Koningslijn van Dieren naar Apeldoorn . Bezoek een voorstelling bij het Openluchttheater Pinkenberg in Velp. En ontdek wat er bij ons onder de grond zit in het Gelders Geologisch museum in Velp, je vindt hier een uitgebreide verzameling mineralen, gesteenten en fossielen.

▼ Lees meer over de Veluwezoom

Toeristische informatie

Meer informatie over de Veluwezoom, ons volgen of bezoeken?:

Facebook to do’s en weetjes op Facebook

Twitter Tips op Twitter

Instagram Beelden op Instagram

Youtube Korte films op Youtube 

Icon Contact Bellen Liemers Bel 026 495 3050

Icon Contact Kantoor Bezoek één van onze VVV’s

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier