Rijk van Nijmegen

Gemeenten: Beuningen, Groesbeek, Heumen, Kranenburg, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, Wijchen

Welkom in Nijmegen!

In het Rijk van Nijmegen vind je in één oogopslag 't allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, in de natuurgebieden van de Ooijpolder en de Duffelt. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen.

Bezoek Nijmegen en verplaats je in het verleden van de oudste stad van het land.

Video Nijmegen


 

De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea zoals Museum het Valkhof. Op zoek naar een bijzonder museum? Bezoek dan het MuZIEum! Hier voel, proef, ruik en beluister je het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon.
Nijmegen is daarnaast ook een winkelstad met een breed winkelaanbod. Je vindt hier knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met kleine winkeltjes en leuke restaurantjes. Daarnaast is Sanadome een grote aanrader om je bezoek aan Nijmegen mee te combineren!

Speciaal voor je geselecteerd

De leukste tips voor een dagje uit in het
Rijk van Nijmegen?

Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

Tips in het Rijk van Nijmegen

Welkom in de binnenstad!

Ook Nijmegen heeft ze, van die leuke winkeltjes die alleen de Nijmegenaar weet te vinden en waar je als bezoeker slechts per toeval langs loopt. Knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Wandel door de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat.

Altijd Nijmegen
UIT in Nijmegen

Als ’s avonds de zon ondergaat bruist het avond- en nachtleven in Nijmegen. Keukenchefs uit de hele wereld openen hun gezellige restaurants; van de Nederlandse keuken tot de verrassende keuken uit Portugal en van de pittige Indiase tot de verfijnde Franse keuken. Combineer een gezellige avond theater met een diner in intieme sfeer!

UIT in Nijmegen
Operation Market Garden 70 jaar in het Rijk van Nijmegen

Op 17 september 2014 is het 70 jaar geleden dat Operation Market Garden begon. We herdenken dit én vieren de vrijheid met o.a. kransleggingen, herdenkingsritten met historische voertuigen, tentoonstellingen, muziekfestivals en street-painting door kunstenaars.

Operation Market Garden 70 jaar
Zomerkaravaan in het Afrika Museum!

Het Afrika Museum organiseert van 23 juli t/m 24 augustus de zomerkaravaan. Elke week vindt een bijzonder familieprogramma plaats binnen een ander thema. In de workshop ‘Afrika Flexibel’ recyclen kinderen en hun (groot)ouders autobanden tot voetbal, slippers of tasje.

Zomervakantie
Schilderijen in het landschap

Eén tentoonstelling, vier verschillende belevenissen: ‘De hemel zo wijd’ is niet alleen een kunstexpositie, maar tegelijkertijd ook een reis door de tijd, actieve trip en een blik over de grens. De fietsroute art&cycle is ontwikkeld naar aanleiding van de tentoonstelling die te zien is van 18 mei t/m 24 augustus in Museum Schloss Moyland.

Schilderijen in het landschap
Lekko! Schippers in zicht

In augustus en september zijn er op zes plaatsen rondom de Waal diverse activiteiten te beleven en tentoonstellingen te bezichtigen in het kader van Lekko! Schippers in zicht. Lekko! is een verbastering van 'Let go', deze uitroep wordt gebruikt bij het losgooien van de trossen of het uitbrengen van het anker.

Lekko! Schippers in zicht
Oddstream Festival

Oddstream is een belevenis van tien dagen (15 t/m 24 augustus) vol kunst, design, technologie en optredens. Onze fysieke en digitale omgeving prikkelen continu onze zintuigen. Op Oddstream kun je kiezen voor stilte en voor sensatie! Verken alle hoeken en gaten van De Lindenberg en stimuleer al je zintuigen.

Oddstream
Holland Ladies Tour in Wijchen

Op zaterdag 6 september wordt in Wijchen zowat de hele wereldtop van het vrouwenwielrennen verwacht. De start en de finish van de Holland Ladies Tour zal in Wijchen zijn, op de Kasteellaan. De Holland Ladies Tour is een zevendaagse profwedstrijd, waaraan twintig teams van elk zes wielrensters meedoen.

Holland Ladies Tour
Jazz & Wine Wijchen

Op zondag 31 augustus zal in Wijchen de eerste editie van Jazz & Wine Wijchen plaatsvinden. In het terrasrijke Wijchen kunnen liefhebbers op zo´n 10 verschillende plekken genieten van de smaakvolle combinatie van mooie muziek en een goed glas wijn.

Jazz & Wine
Romeinen uit heel West-Europa in Orientalis!

In Museumpark Orientalis wandel je door de kleurrijke wereld van het jodendom, het christendom en de islam. Een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur prachtig samensmelten. Van de zomer staan er diverse activiteiten op het programma!

Museumpark Orientalis
Sambafestival Nijmegen

In 2014 bestaat het Sambafestival 10 jaar! Dus zijn er wilde plannen gemaakt op 6 en 7 september tijdens in het centrum van Nijmegen! Dit jaarlijkse bruisende evenement is voor iedereen die van swingende tropische muziek houdt. Een heel weekend lang!

Sambafestival
Nederlandse Wijnfeesten in het Gelderse Groesbeek

Nazomeren in Groesbeek? In het laatste weekend van september vinden in het Gelderse Wijndorp Groesbeek de Nederlandse Wijnfeesten plaats. Verras vrienden, familie of verwen jezelf met een weekendje of dagje vol wijnproeverijen, wijngaarden, muziek en cultuur.

Nederlandse Wijnfeesten
Gelderland: de mooiste waterkant van Nederland

Struinen in de uiterwaarden, fietsen langs dijkjes, varen op het water: de prachtige Gelderse rivieren brengen je langs pittoreske plaatsjes, kastelen, musea en de leukste terrassen. Met de (fiets)pendelboot die van 15 juli tot en met 28 augustus op dinsdag en donderdag over de Waal, de Rijn en de IJssel vaart, kun je natuur, cultuur en stadsbezoek eindeloos combineren!

Rivieren

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Rijk van Nijmegen

Toeristische informatie over het Rijk van Nijmegen?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze videos op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

rijkvannijmegen-logo-module.jpg

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandelingen in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, onder leiding van een deskundige VVV gids. Tijdens de stadswandeling zal de gids u naar de mooie plekjes voeren en de roemrijke geschiedenis weer tot leven brengen.

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Acoo -+-gids

Voordeelbonnenboekjes -homepage -VVV

Altijd Nijmegen

Altijd-Nijmegen-(240x100).jpg

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en is daarin uniek. Altijd Nijmegen staat echter ook voor de hedendaagse dynamiek en het innovatieve klimaat van de stad.

VVV Cadeaubon

VVV-cadeaubonnen