Rijk van Nijmegen

Gemeenten: Beuningen, Groesbeek, Heumen, Kranenburg, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, Wijchen

Welkom in Nijmegen!

In het Rijk van Nijmegen vind je in één oogopslag 't allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, in de natuurgebieden van de Ooijpolder en de Duffelt. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen.

Bezoek Nijmegen en verplaats je in het verleden van de oudste stad van het land.

Video Nijmegen


De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea zoals Museum het Valkhof. Op zoek naar een bijzonder museum? Bezoek dan het MuZIEum! Hier voel, proef, ruik en beluister je het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon.
Nijmegen is daarnaast ook een winkelstad met een breed winkelaanbod. Je vindt hier knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met kleine winkeltjes en leuke restaurantjes. Daarnaast is Sanadome een grote aanrader om je bezoek aan Nijmegen mee te combineren!

Speciaal voor je geselecteerd

De leukste tips voor een dagje uit in het
Rijk van Nijmegen?

Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

Tips in het Rijk van Nijmegen

UIT in Nijmegen

Als ’s avonds de zon ondergaat bruist het avond- en nachtleven in Nijmegen. Keukenchefs uit de hele wereld openen hun gezellige restaurants; van de Nederlandse keuken tot de verrassende keuken uit Portugal en van de pittige Indiase tot de verfijnde Franse keuken. Combineer een gezellige avond theater met een diner in intieme sfeer!

UIT in Nijmegen
Welkom in de binnenstad!

Ook Nijmegen heeft ze, van die leuke winkeltjes die alleen de Nijmegenaar weet te vinden en waar je als bezoeker slechts per toeval langs loopt. Knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Wandel door de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat.

Altijd Nijmegen
'Van hun voetstuk – Romeinse beelden opnieuw ontdekt'

Van 21 maart t/m 21 juni presenteert Museum Het Valkhof de tentoonstelling ‘Van hun voetstuk – Romeinse beelden opnieuw ontdekt’. In deze expositie staan honderden restanten van levensgrote bronzen beelden centraal, gevonden langs de noordgrens van het Romeinse Rijk.

Van hun voetstuk
Nationale Museumweek

Van zaterdag 18 april t/m vrijdag 24 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Tijdens de Museumweek organiseren diverse musea speciale activiteiten, geven flinke kortingen op entreeprijzen en organiseren speciale rondleidingen rondom het thema ‘Doe een museum!’.

Museumweekend
Spectaculair muziektheater Het Geluid Van Glas

Lent is van hardwerkend tuindersdorp met meer dan 150 kwekerijen veranderd in een groene woonwijk waar weinig van dit verleden te zien is. Van 16 t/m 19 april worden de oude kassen nog één keer tot leven gewekt in de spectaculaire muziektheatervoorstelling Het Geluid Van Glas, De verborgen tuinen van Lent.

Het Geluid Van Glas
Beleef cultuur in Museumpark Orientalis

Maak kennis met de bedoeïenen in het tentenkamp. Leer je naam in het Arabisch te schrijven of laat je hand met henna beschilderen. Neem deel aan een van onze open rondleidingen op zondag of volg een van de themaroutes in het park. In Museumpark Orientalis valt van alles te beleven!

Beleef cultuur!
muZIEum... het Leukste Uitje van Gelderland!

Het muZIEum is uitgeroepen tot ‘Leukste Uitje van Gelderland 2015’! Het muZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet zien in Nijmegen. Voel, proef, ruik en beluister het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon. Het muZIEum is verrassend, spannend en prikkelend.

muZIEum!
Steengoed. Gebakken in Gelderland!

Onder deze titel zijn er van 1 april t/m 30 september in het Gelders rivierengebied tentoonstellingen en activiteiten die aandacht besteden aan de historische betekenis van de Gelderse baksteen- en dakpannenindustrie. De manifestatie vindt plaats in het kader van "2015: Jaar van het Europees Industrieel Erfgoed".

Gebakken in Gelderland!
Oranjepop Nijmegen

Oranjepop in het Hunnerpark laat je elk jaar op Koningsdag kennismaken met de leukste en beste bands en acts. Maar ook op andere plaatsen in Nijmegen vinden leuke activiteiten plaats, zoals een grote vrijmarkt op de Goffertweide met leuke kinderactiviteiten en Kingsnight en Kingsday in de Molenstraat!

Oranjepop Nijmegen
Afrika Museum; een reis door Afrika in één dag!

De gepassioneerde topfotograaf Jimmy Nelson reisde de afgelopen jaren de hele wereld over om inheemse mensen op hun mooist te portretteren... dus laat je verrassen in deze bijzondere tentoonstelling. Kinderen kunnen op speelse wijze kennismaken met Afrikaanse culturen en gebruiken door middel van een leuke speurtocht!

een reis door Afrika
Heumens Genieten!

In het weekend van 18 en 19 april wordt in Malden het evenement “Heumens Genieten” georganiseerd. Op de zaterdag bieden ondernemers verschillende producten aan. Zondags is het Kerkplein the place to be met o.a. een culinaire proeverij, streekproducten, kunst, oude ambachten, vrijmarkt en muziek!

Heumens Genieten!
Wandelroute 'Loop naar de Mookerhei'

Op 14 april is het exact 441 jaar geleden dat De Slag op de Mookerhei werd geleverd. Het slagveld van toen is anno 2015 een prachtig natuurgebied. Op 14 april wordt een speciale wandelroute, met bijzondere verhalen en filmfragmenten, geopend die jou meeneemt op veldtocht over de Mookerhei.

Loop naar de Mookerhei

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Rijk van Nijmegen

Toeristische informatie over het Rijk van Nijmegen?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze videos op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

rijkvannijmegen-logo-module.jpg

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandelingen in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, onder leiding van een deskundige VVV gids. Tijdens de stadswandeling zal de gids u naar de mooie plekjes voeren en de roemrijke geschiedenis weer tot leven brengen.

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Regiomagazine & Accommodatiegids 2015

 Voordeelbonnen Arnhem Nijmegen

Altijd Nijmegen

Altijd-Nijmegen-(240x100).jpg

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en is daarin uniek. Altijd Nijmegen staat echter ook voor de hedendaagse dynamiek en het innovatieve klimaat van de stad.