Rijk van Nijmegen

Gemeenten: Beuningen, Groesbeek, Heumen, Kranenburg, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, Wijchen

Welkom in Nijmegen!

In het Rijk van Nijmegen vind je in één oogopslag 't allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, in de natuurgebieden van de Ooijpolder en de Duffelt. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen.

Bezoek Nijmegen en verplaats je in het verleden van de oudste stad van het land.

Video Nijmegen


 

De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea zoals Museum het Valkhof. Op zoek naar een bijzonder museum? Bezoek dan het MuZIEum! Hier voel, proef, ruik en beluister je het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon.
Nijmegen is daarnaast ook een winkelstad met een breed winkelaanbod. Je vindt hier knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met kleine winkeltjes en leuke restaurantjes. Daarnaast is Sanadome een grote aanrader om je bezoek aan Nijmegen mee te combineren!

Speciaal voor je geselecteerd

De leukste tips voor een dagje uit in het
Rijk van Nijmegen?

Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

Tips in het Rijk van Nijmegen

UIT in Nijmegen

Als ’s avonds de zon ondergaat bruist het avond- en nachtleven in Nijmegen. Keukenchefs uit de hele wereld openen hun gezellige restaurants; van de Nederlandse keuken tot de verrassende keuken uit Portugal en van de pittige Indiase tot de verfijnde Franse keuken. Combineer een gezellige avond theater met een diner in intieme sfeer!

UIT in Nijmegen
Welkom in de binnenstad!

Ook Nijmegen heeft ze, van die leuke winkeltjes die alleen de Nijmegenaar weet te vinden en waar je als bezoeker slechts per toeval langs loopt. Knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Wandel door de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat.

Altijd Nijmegen
NJO Muziekzomer

De NJO Muziekzomer, hét klassieke evenement van Gelderland, gaat op 1 augustus van start. Met meer dan 75 concerten en evenementen staat de NJO Muziekzomer ook dit jaar weer garant voor een aangename overdosis klassieke muziek. Jonge musici geven concerten op de mooiste locaties van de provincie Gelderland.

NJO Muziekzomer
Operation Market Garden 70 jaar

Op 17 september 2014 is het 70 jaar geleden dat Operation Market Garden begon. We herdenken dit én vieren de vrijheid met o.a. kransleggingen, herdenkingsritten met historische voertuigen, tentoonstellingen, muziekfestivals en street-painting door kunstenaars.

Operation Market Garden 70 jaar
Zomerexpositie Stevenskerk Nijmegen

Intermedi-Art Kunstzaken organiseert, van 13 juli t/m 17 augustus, de 17e Zomerexpositie met hedendaagse beeldende kunst in de eeuwenoude Stevenskerk van Nijmegen. Ook dit jaar is de Nijmegenprent een belangrijk onderdeel. Het thema van de zomerxpositie is 'Vergezicht'.

Zomerexpositie Stevenskerk
Oddstream Festival

Oddstream is een belevenis van tien dagen (15 t/m 24 augustus) vol kunst, design, technologie en optredens. Onze fysieke en digitale omgeving prikkelen continu onze zintuigen. Op Oddstream kun je kiezen voor stilte en voor sensatie! Verken alle hoeken en gaten van De Lindenberg en stimuleer al je zintuigen.

Oddstream
Zomerkaravaan in het Afrika Museum!

Het Afrika Museum organiseert van 23 juli t/m 24 augustus de zomerkaravaan. Elke week vindt een bijzonder familieprogramma plaats binnen een ander thema. In de workshop ‘Afrika Flexibel’ recyclen kinderen en hun (groot)ouders autobanden tot voetbal, slippers of tasje.

Zomervakantie
Gelderland: de mooiste waterkant van Nederland

Struinen in de uiterwaarden, fietsen langs dijkjes, varen op het water: de prachtige Gelderse rivieren brengen je langs pittoreske plaatsjes, kastelen, musea en de leukste terrassen. Met de (fiets)pendelboot die van 15 juli tot en met 28 augustus op dinsdag en donderdag over de Waal, de Rijn en de IJssel vaart, kun je natuur, cultuur en stadsbezoek eindeloos combineren!

Rivieren
Romeinen uit heel West-Europa in Orientalis!

In Museumpark Orientalis wandel je door de kleurrijke wereld van het jodendom, het christendom en de islam. Een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur prachtig samensmelten. Van de zomer staan er diverse activiteiten op het programma!

Museumpark Orientalis
Schilderijen in het landschap

Eén tentoonstelling, vier verschillende belevenissen: ‘De hemel zo wijd’ is niet alleen een kunstexpositie, maar tegelijkertijd ook een reis door de tijd, actieve trip en een blik over de grens. De fietsroute art&cycle is ontwikkeld naar aanleiding van de tentoonstelling die te zien is van 18 mei t/m 24 augustus in Museum Schloss Moyland.

Schilderijen in het landschap
'Het Rijk van Nijmegen' op doek

Ingrid Claessen, beeldend kunstenaar, toont van 1 juli tot 1 augustus (in Bibliotheek Mariënburg) een groot aantal 'inkijkjes' in het mooie Rijk van Nijmegen, waarbij de sfeer van bos, rivier, ven en heide bijzonder levendig en treffend is verbeeld door het subtiele kleurgebruik en een vlotte penseelstreek.

'Het Rijk van Nijmegen' op doek
Het muZIEum op zomervakantie in het donker

In het muZIEum kunnen bezoekers tijdens de zomervakantie ervaren wat het is om op vakantie te gaan zonder iets te zien. In de donkerbeleving ga je een uur lang op reis onder begeleiding van een blinde gids. Net als tijdens een echte vakantie wordt je reuk, gehoor en gevoel geprikkeld.

muZIEum
Beleef de vrijheid in het Nationaal Bevrijdingsmuseum

Beleef de vrijheid! Ervaar de bezettingstijd, vier de bevrijdingstijd en zie de wederopbouw van Nederland en Europa. In de zomervakantie organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum allerlei activiteiten zoals; een Anne Frank middag, spionagetraining, Battlefield Fietstours of bezoek de Tentoonstelling 'Van Drees tot Frank Sinatra'.

Nationaal Bevrijdingsmuseum
Zomeractiviteiten in Museum Het Valkhof

Op zoek naar een gezellig, leerzaam en verrassend gezinsuitje? Kom naar Museum Het Valkhof en maak kennis met ons gebouw, de mooie collecties en tentoonstellingen, het lekkere museumcafé en diverse activiteiten voor jong en oud. Met het speciale gezinsticket kun je extra voordelig naar binnen!

Kinderactiviteiten

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Rijk van Nijmegen

Toeristische informatie over het Rijk van Nijmegen?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze videos op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

rijkvannijmegen-logo-module.jpg

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandelingen in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, onder leiding van een deskundige VVV gids. Tijdens de stadswandeling zal de gids u naar de mooie plekjes voeren en de roemrijke geschiedenis weer tot leven brengen.

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Acoo -+-gids

Voordeelbonnenboekjes -homepage -VVV

Altijd Nijmegen

Altijd-Nijmegen-(240x100).jpg

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en is daarin uniek. Altijd Nijmegen staat echter ook voor de hedendaagse dynamiek en het innovatieve klimaat van de stad.

VVV Cadeaubon

VVV-cadeaubonnen