Rijk van Nijmegen

Gemeenten: Beuningen, Groesbeek, Heumen, Kranenburg, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, Wijchen

Welkom in Nijmegen!

In het Rijk van Nijmegen vind je in één oogopslag 't allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, in de natuurgebieden van de Ooijpolder en de Duffelt. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen.

Bezoek Nijmegen en verplaats je in het verleden van de oudste stad van het land.

Video Nijmegen


De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea zoals Museum het Valkhof. Op zoek naar een bijzonder museum? Bezoek dan het MuZIEum! Hier voel, proef, ruik en beluister je het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon.
Nijmegen is daarnaast ook een winkelstad met een breed winkelaanbod. Je vindt hier knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met kleine winkeltjes en leuke restaurantjes. Daarnaast is Sanadome een grote aanrader om je bezoek aan Nijmegen mee te combineren!

Speciaal voor je geselecteerd

De leukste tips voor een dagje uit in het
Rijk van Nijmegen?

Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

Tips in het Rijk van Nijmegen

Welkom in de binnenstad!

Ook Nijmegen heeft ze, van die leuke winkeltjes die alleen de Nijmegenaar weet te vinden en waar je als bezoeker slechts per toeval langs loopt. Knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Wandel door de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat.

Altijd Nijmegen
UIT in Nijmegen

Als ’s avonds de zon ondergaat bruist het avond- en nachtleven in Nijmegen. Keukenchefs uit de hele wereld openen hun gezellige restaurants; van de Nederlandse keuken tot de verrassende keuken uit Portugal en van de pittige Indiase tot de verfijnde Franse keuken. Combineer een gezellige avond theater met een diner in intieme sfeer!

UIT in Nijmegen
‘Songs of Liberation’ in het Nationaal Bevrijdingsmuseum

We kennen allemaal de beelden van de Bevrijding, nu 70 jaar geleden. Juichende mensen, piano’s die spontaan op straat werden gezet, meisjes die soldaten zoenden en achterop de motor klommen. Maar hoe klonk die bevrijding? Welke muziek werd er gespeeld? Het Nationaal Bevrijdingsmuseum geeft hierop het antwoord met een nieuwe tentoonstelling en speciale activiteiten.

Nationaal Bevrijdingsmuseum
muZIEum... het Leukste Uitje van Gelderland!

Het muZIEum is uitgeroepen tot ‘Leukste Uitje van Gelderland 2015’! Het muZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet zien in Nijmegen. Voel, proef, ruik en beluister het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon. Het muZIEum is verrassend, spannend en prikkelend.

muZIEum!
Afrika Museum; een reis door Afrika in één dag!

De gepassioneerde topfotograaf Jimmy Nelson reisde de afgelopen jaren de hele wereld over om inheemse mensen op hun mooist te portretteren... dus laat je verrassen in deze bijzondere tentoonstelling. Kinderen kunnen op speelse wijze kennismaken met Afrikaanse culturen en gebruiken door middel van een leuke speurtocht!

een reis door Afrika
Sanadome: heerlijk dagje uit, ook in de meivakantie!

In het voorjaar kun je weer genieten van de fluitende vogels en de eerste warme zonnestralen van het jaar. Laad je weer op om vitaal en fit het voorjaar tegemoet te gaan en breng een bezoek aan de grootste bronnen van ontspanning, Sanadome! Geniet tijdens een bezoek aan Sanadome van o.a. een thermaal binnen- en buitenbad, kruiden whirlpools en het zoutwaterbad.

Relaxen bij Sanadome!
Marikenloop

Voor alle hardlopende vrouwen en meiden in Nederland, van absolute beginner tot wedstrijdloopster: op zondag 17 mei vindt in Nijmegen de Marikenloop plaats. De Marikenloop kent een traditie van gezelligheid en sportiviteit, met live-muziek en natuurlijk de spectaculaire gezamenlijke warming-up. Bovendien kun je na afloop deelnemen aan de pasta-party.

Marikenloop
Steengoed. Gebakken in Gelderland!

Onder deze titel zijn er van 1 april t/m 30 september in het Gelders rivierengebied tentoonstellingen en activiteiten die aandacht besteden aan de historische betekenis van de Gelderse baksteen- en dakpannenindustrie. De manifestatie vindt plaats in het kader van "2015: Jaar van het Europees Industrieel Erfgoed".

Gebakken in Gelderland!
Oranjepop Nijmegen

Oranjepop in het Hunnerpark laat je elk jaar op Koningsdag kennismaken met de leukste en beste bands en acts. Maar ook op andere plaatsen in Nijmegen vinden leuke activiteiten plaats, zoals een grote vrijmarkt op de Goffertweide met leuke kinderactiviteiten en Kingsnight en Kingsday in de Molenstraat!

Oranjepop Nijmegen
Wandelroute 'Loop naar de Mookerhei'

Op 14 april is het exact 441 jaar geleden dat De Slag op de Mookerhei werd geleverd. Het slagveld van toen is anno 2015 een prachtig natuurgebied. Op 14 april is een speciale wandelroute, met bijzondere verhalen en filmfragmenten, geopend die jou meeneemt op veldtocht over de Mookerhei.

Loop naar de Mookerhei

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Rijk van Nijmegen

Toeristische informatie over het Rijk van Nijmegen?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze videos op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

rijkvannijmegen-logo-module.jpg

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandelingen in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, onder leiding van een deskundige VVV gids. Tijdens de stadswandeling zal de gids u naar de mooie plekjes voeren en de roemrijke geschiedenis weer tot leven brengen.

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Regiomagazine & Accommodatiegids 2015

 Voordeelbonnen Arnhem Nijmegen

Altijd Nijmegen

Altijd-Nijmegen-(240x100).jpg

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en is daarin uniek. Altijd Nijmegen staat echter ook voor de hedendaagse dynamiek en het innovatieve klimaat van de stad.