Rijk van Nijmegen

Gemeenten: Beuningen, Groesbeek, Heumen, Kranenburg, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, Wijchen

Welkom in Nijmegen!

In het Rijk van Nijmegen vind je in één oogopslag 't allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, in de natuurgebieden van de Ooijpolder en de Duffelt. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen.

Bezoek Nijmegen en verplaats je in het verleden van de oudste stad van het land.

Video Nijmegen


 

De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea zoals Museum het Valkhof. Op zoek naar een bijzonder museum? Bezoek dan het MuZIEum! Hier voel, proef, ruik en beluister je het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon.
Nijmegen is daarnaast ook een winkelstad met een breed winkelaanbod. Je vindt hier knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met kleine winkeltjes en leuke restaurantjes. Daarnaast is Sanadome een grote aanrader om je bezoek aan Nijmegen mee te combineren!

Speciaal voor je geselecteerd

De leukste tips voor een dagje uit in het
Rijk van Nijmegen?

Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

Tips in het Rijk van Nijmegen

UIT in Nijmegen

Als ’s avonds de zon ondergaat bruist het avond- en nachtleven in Nijmegen. Keukenchefs uit de hele wereld openen hun gezellige restaurants; van de Nederlandse keuken tot de verrassende keuken uit Portugal en van de pittige Indiase tot de verfijnde Franse keuken. Combineer een gezellige avond theater met een diner in intieme sfeer!

UIT in Nijmegen
Welkom in de binnenstad!

Ook Nijmegen heeft ze, van die leuke winkeltjes die alleen de Nijmegenaar weet te vinden en waar je als bezoeker slechts per toeval langs loopt. Knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Wandel door de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat.

Altijd Nijmegen
Nijmegen graaft!

Zelf graven naar Romeinse oudheden? Dat kan tijdens Nijmegen graaft! Gemeente Nijmegen nodigt jong en oud uit om deel te nemen aan een archeologische zoektocht. Precies op de plek waar tweeduizend jaar geleden vermoedelijk een Romeinse tempel stond, gaat tussen 14 april en 18 mei de schop in de grond.

Nijmegen graaft
Activiteiten bij Museumpark Orientalis

Maak kennis met de bedoeïenen in het tentenkamp. Leer je naam in het Arabisch te schrijven of laat je hand met henna beschilderen. Neem deel aan een van onze open rondleidingen op zondag of volg een van de themaroutes in het park. In Museumpark Orientalis valt van alles te beleven.

Museumpark Orientalis
Niederrheinische camperdagen in Kranenburg

In het weekend van 25 tot 27 april worden voor de zevende keer de Niederrheinse camperdagen georganiseerd in het hele gebied van de Niederrhein. Campertoeristen komen elk jaar graag terug naar deze regio. Er dit voorjaar weer een bijzonder aantrekkelijk aanbod.

Niederrheinische camperdagen
Oranjepop Nijmegen

Oranjepop laat je elk jaar op Koningsdag kennismaken met de leukste en beste bands en acts uit het actuele Nederlandse en buitenlandse muziekaanbod. Op Oranjepop zie je zowel grote publiekstrekkers als jong en opkomend talent. Het openluchtfestival in het groene Hunnerpark in Nijmegen is dé plek waar je moet zijn op Koningsdag.

Oranjepop Nijmegen
Beleef de vrijheid in het Nationaal Bevrijdingsmuseum

De oorlog was voorbij, de toekomst stond voor de deur, maar hoe zagen de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog er eigenlijk uit? De tentoonstelling ‘Van Drees tot Frank Sinatra’ geeft hierop antwoord. In de maand mei zijn er ook verschillende interessante rondleidingen, lezingen en activiteiten!

‘Van Drees tot Frank Sinatra’
Atelierroute in Wijchen en omgeving

In het weekend van 20 en 21 april kan je tijdens een wandeling of fiestocht genieten van kunst langs de atelierroute in Wijchen en omgeving. Meer dan 50 kunstenaars ,op 40 locaties, openen van 11.00 tot 17.00 uur de atelierdeuren voor publiek.

Atelierroute Wijchen en omgeving
Pop Art in Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof heeft één van de grootste Nederlandse Pop Art collecties in ons land. De collectie is de afgelopen jaren substantieel gegroeid en te bekijken in een gloednieuwe opstelling. Je wordt aan de hand van video’s, foto’s en muziek meegenomen naar de sfeer van de roerige jaren zestig.

Pop Art
Spelen en genieten in Amusementspark Tivoli

Kom spelen, gillen, ravotten en genieten in Amusementspark Tivoli, het leukste pretpark voor basisschoolkids! Je kunt zelf zand transporteren in De Zandfabriek, ontdek wat je allemaal met water kunt doen in ’t Waterdorpje... of je kunt net als een echte bergbeklimmer 3,5 meter omhoog klimmen en klauteren op de vurige Volcano Slide.

spelen en genieten
Fototentoonstelling 'Vrouwen van het water' in het Afrika Museum

Van 5 april t/m 24 augustus is de tentoonstelling ‘Vrouwen van het water’ van fotografe Angèle Etoundi Essamba te zien in het Afrika Museum. Als bezoeker word je meegenomen naar Ganvié, een vissersdorp aan de zuidkust van het West-Afrikaanse land Benin.

Vrouwen van het water

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Rijk van Nijmegen

Toeristische informatie over het Rijk van Nijmegen?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze videos op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

rijkvannijmegen-logo-module.jpg

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandelingen in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, onder leiding van een deskundige VVV gids. Tijdens de stadswandeling zal de gids u naar de mooie plekjes voeren en de roemrijke geschiedenis weer tot leven brengen.

VVV Magazine

Vvv -mag -2014-homepage -vvv

  • Bekijk gratis het VVV Magazine van de regio Arnhem Nijmegen!

Acco -gids -2014-homepage -vvv

Altijd Nijmegen

Altijd-Nijmegen-(240x100).jpg

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en is daarin uniek. Altijd Nijmegen staat echter ook voor de hedendaagse dynamiek en het innovatieve klimaat van de stad.